Şengal’de Irak ordusu ile YBŞ arasında çatışma!

Şengal’de Irak ordusu askerleri ile PKK’ye yakınlığı ile bilinen YBŞ savaşçıları arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Şengal’de Irak ordusu ile YBŞ arasında çatışma!

Kürdistan Terörle Mücadele Kurumu sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, bugün Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) taraftarları ile Irak ordusu askerleri arasında şengal’in Sinune kasabasında gerginlik yaşandı.

Gerginlik esnasında göstericiler ordusya ait bir tankeri ateşe verirken açılan ateş sonucunda iki gösterici de yaralandı.

Sinune Kasabası Müdürü Xwededa Cuke, “Türkiye’nin saldırıları ve Şengal’de yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle Şengal Özerk Meclisi Irak hükumetine bağlı kurum ve kuruluşlar ile uluslararası kurumların ilçeden çıkmasını istemişti. Bugün öğleden sonra çarşı yerinde gösteri düzenlendi. Halk Irak ordusuna ait bir karakola taşlarla saldırdı ve gerginlik yaşandı” dedi.

Gösteriler esansında yaralananlardan birinin Xanesor kasabasından Nesrin Hüseyin adına bir kadın olduğunu belirten Cuke, güvenlik güçleri arasında yaralılar olup olmadığını bilmediklerini söyledi.  

Şengal Peşmerge Güçleri Komutanı Kasım Şeşo da, “İlçede durum son derece kgergin. YBŞ ile Irak ordusu arasında çatışma yaşandı. İlk bilgilere göre 3 YBŞ’li ile bir asker yaralandı” bilgisini paylaştı.

Bölgede gergin bekleyişin devam ettiği öğrenildi.

Son günlerde YBŞ’ye yönelik artan hava saldırılarının ardından PKK’ye yakın “Özerk Yönetim” dün bir açıklama yayımlayarak, ilçede Irak hükumetine bağlı tüm kurum ve kuruluşlarının yanı sıra uluslararası kurumlara ait ofislerin çalışmalarını durdurmaları konusunda uyarmıştı.

Uyarının ardından resmi kurumlar bugün çalışmamıştı.

Sözkonusu “Özerk Yönetim”, Irak hükümetinin hava saldırılarına sessiz kalmasını “Şengal’de egemenliği kalmadı” gerekçesi ile protesto etmeye karar vermişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait SİHA’lar 7 Aralık günü de Xanesor'da bir aracı da hedef almış, araçta bulunan Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) komutanlarından “Dijwar” kod adlı “Şengal Özerk Yönetimi Yürütme Konseyi” Eşbaşkanı Merwan Bedel Hacı (Dijwar) hayatını kaybetmişti.

Savaş uçakları dün akşam da Şengal’de PKK’ye yakınlığı ile bilinen “Xanesor Halk Meclisi”ni bombalamıştı.