Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nden Trabzon'da Kürt turistlere yapılan linç girişimine ilişkin açıklama

Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nden Trabzon'da Kürt turistlere yapılan linç girişimine ilişkin açıklama

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, dün Trabzon'un Çaykara ilçesinde Kürdistan yazılı atkıyla fotoğraf çektirmek isteyen Kürdistanlı vatandaşlara saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, dün Trabzon'un Çaykara ilçesinde Kürdistan yazılı atkıyla fotoğraf çektirmek isteyen Kürdistanlı vatandaşlara saldırıya ilişkin açıklama yaparak, gözaltında bulunan vatandaşların serbest bırakılmasını istedi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Mesrur Barzani’nin talimatıyla Trabzon’da saldırıya uğradıktan sonra emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan Kürdistanlı vatandaşların serbest bırakılması için hükümet nezdine girişimlere başlandığı belirtildi.

Hükümetin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Trabzon’da birkaç vatandaşımız Kürdistan bayrağı ile fotoğraf çektirmek isterken taciz ve saldırıya uğruyor daha sonra gözaltına alınıyorlar.  Vatandaşlarımızı mahkemeye vermek istiyorlar.

Kürdistan Bayrağı Irak içerisinde anayasada tanınan bir bayrak olup daha önce de Kürdistan Bölgesi heyetlerinin Türkiye ziyaretlerinde, başta havalimanları olmak üzere diğer resmi kurumlarında kullanılmıştır.

Bu olaydan dolayı Kürdistan Bölgesi Başbakanı endişelerini ifade ederek, hükümet yetkililerin konuyla yakından ilgilenmesi ve gözaltında bulunan vatandaşlarımızın bir an önce serbest bırakılması için Türk yetkilileri ile temasa geçmesi için talimat vermiştir."

Ne Olmuştu?

Dün, Kürdistan’dan gezi amacıyla Trabzon'un Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl'e giden 50 kişilik grupta yer alan 9 kişi üzerinde 'Kürdistan' yazılı atkılarla fotoğraf çektirmek isterken bölgede bulunan bir grubun saldırısına uğramıştı.

Öfkeli grubun “Kürdistan” yazılı atkıya tepki göstererek, Kürt gruba acımasızca saldırdığı anlar kameralara yansımıştı.

Jandarma ekipleri uzun uğraşlar sonucu 9 kişiyi öfkeli kalabalığın elinden kurtararak gözaltına almıştı.