Kürdistan Bölgesi ile İran arasındaki sınır kapısı şartlı olarak açıldı

Hacı Omeran Sınır Kapısı Basın ve İlişkiler Dairesi, Kürdistan Bölgesi ile İran arasındaki turistik seferlerin koronavirüs testi şartıyla normale döndüğünü duyurdu.

Kürdistan Bölgesi ile İran arasındaki sınır kapısı şartlı olarak açıldı

Hacı Omeran Sınır Kapısı Basın ve İlişkiler Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Kürdistan Bölgesi ile İran ve Rojhılat arasındaki seyahatlere ilişkin yeni düzenlemeler getirildiği, karşılıklı gidiş-gelişlerin normale döndüğü belirtildi.

Açıklamada yeni şart ve tedbirler şu şekilde sıralandı:

İran’a seyahat etmek isteyen Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının yakın zamanda yapılmış yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) testi ile İran vizesi almaları gerekiyor. Aynı şekilde dönüşte sınırda yeniden test yapmaları gerekiyor.  

Kürdistan Bölgesi’ne seyahat etmek isteyen İran ve yabancı uyruklu kişilerin de sınırda yapılmış son Kovid-19 tahlili ile sağlık tedbirlerine uymaları halinde geçişlerine izin verilecektir.

Koronavirüs salgını nedeniyle Şubat ayında Kürdistan Bölgesi ile Rojhılat arasındaki kapılar askıya alınmış, daha sonra belli tedbirler kapsamında kısıtlı olarak başlamıştı.

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı 24 Ekim 2020’de iki taraf arasındaki gidiş-gelişlerin normale döndüğünü açıklamıştı.

Ancak İran ve Rojhılat’a geçmek isteyen vatandaşlar İran’ın Erbil Başkonsolosluğu’nun kendilerine vize vermediğini ileri sürmüştü.

Konu hakkında 28 Ekim 2020’de İran’ın Erbil Başkonsolusluğu’ndan yapılan açıklamada, tüccar, öğrenci, hasta ve oturum izni bulunanlara vize verildiğini kaydetmişti.