Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı’ndan mutasyonlu virüs uyarısı

Sağlık Bakanlığı, yeni tip coronavirüsle (Covid-19) mücadelede tedbirlere uyma konusunda bir gevşeme oluştuğunu belirterek, virüsün daha hızlı yayılan türüne karşı uyarıda bulundu.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı’ndan mutasyonlu virüs uyarısı

 Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Aso Hewêzi, “Covid-19 tedbirlerine uyma konusunda vatandaşlar nezdinde bir gevşeme oluştuğunu görüyoruz” diyerek, mutasyonlu virüsün yayılmasına karşı vatandaşları uyardı.

Bilimsel kanıtlara göre mutasyonun yayılan yeni bir virüs olmadığını ifade eden Sözcü, “Bunun da coronavirüs olduğunu doğruluyor. Sadece bazı değişiklikler olmuş, hızla yayılıyor ve her yaştan insanı etkiliyor” dedi.  

“Tedbirleri uygulama konusunda vatandaşlarda bir gevşeme oluşmuş” diyen Dr. Aso Hewêzi “Virüsün yeni türünün yayıldığı ülkelerde tedbirler sıklaştırıldı ve ölüm oranları da yükseldi.  Vatandaşların bu ülkelerin çoğuna ticari veya sosyal ilişkiler düzeyinde seyahat ettiği biliyoruz" ifadeleirni kullandı.

Sözcü, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin salgının başladığı ilk zamanlarda kendi vatandaşını korumak için aldığı tedbirleri aynı şekilde mutasyonlu virüse karşı da almaya devam ettiğini ve sınır kapılarında sıkı önlemlerin aldığını vurguladı.

Kürdistan Bölgesi’nde şimdiye kadar 104 bin 402 kişide Covid-19 tespit edilirken, bunlardan 79 bin 970 kişi sağlığına kavuştu, 3 bin 424 kişi ise yaşamını yitirdi.