'Kürdistan Bölgesi'nde yaklaşık 7,5 milyon insan yaşıyor'

Kürdistan Bölgesi’nde 7 milyon 426 bin kişinin yaşadığı açıklandı. Irak’ın ise son 3 yılda nüfusu 3 milyon arttı.

'Kürdistan Bölgesi'nde yaklaşık 7,5 milyon insan yaşıyor'

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi İstatistik Kurumu Başkanı Sirwan Muhammed, “Kürdistan Bölgesi İstatistik Kurumu’nun son çalışmalarına göre Kürdistan Bölgesi nüfusunun yıl sonuna kadar 6 milyon 550 bine ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu sayıya mülteciler ve sığınmacılar dahil değil” dedi.

Sirwan Muhammed, Kürdistan Bölgesin’de yaşayanların sayısını ise “Şu an Kürdistan Bölgesi'nde 660 bini sığınmacı ve  266 bini mülteci olmak üzere yaklaşık 7 milyon 426 bin insan yaşıyor” şeklinde açıkladı.

Irak’ta uzun süredir bir nüfus sayımı yapılmadığı bu yüzden ellerindeki verilerin bir tahminden ibaret olduğunu belirten Sirwan Muhammed  sözlerini şöyle sürdürdü:

"Irak'ta nüfus sayımı yapılmadağı için gerçek sayı hakkında fikir belirtemiyoruz. Şu an elimizdeki veriler, Kürdistan Bölgesi İstatistik Kurumunun yaptığı çalışmalar doğrultusunda bir tahminden ibarettir."

Uluslararası Gerçek zamanlı dünya istatistikleri veri sayfası Worldometer'e göre; Irak, dünyanın 36’ıncı büyük nüfusuna sahip ülkesi. İnternet sitesine göre Irak'ın nüfusu 43 milyondan fazla kişiye ulaşırken, 2020'de bu sayı 40 milyon 222 bin olarak kayıtlara geçmişti. Son verilere göre son 3 yılda Irak’ın nüfusu 3 milyon arttı.