Kürdistan Hükümetinden Uluslararası topluma çağrı

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Bağdat ile Erbil arasındaki sorunların çözümü ve Kürdiatan Bölgesi’ne uygulanan ablukanın kaldırılması için uluslararası topluma çağrı yaptı.

Kürdistan Hükümetinden Uluslararası topluma çağrı

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Bağdat ile Erbil arasındaki sorunların çözümü ve Kürdistan Bölgesi’ne uygulanan ablukanın kaldırılması için uluslararası topluma çağrı yaptı.

 

Irak Hükümeti, 25 Eylül’de yapılan bağımsızlık referandumundan dolayı Erbil ve Süleymaniye havaalanlarını uçuşa kapatmıştı.

 

Bağdat yönetimi ayrıca, Kürdistan Bölgesi’nin yüzde 17’lik bütçe payını da yüzde 12.6’ya düşürdü.

 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden bugün yapılan açıklamada uluslararası topluma çağrı yapıldı.

 

Açıklamada, Bağdat yönetiminin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik uyguladığı ablukayı kaldırması için uluslararası topluma çağrı yapılarak, “Söz konusu kararlar yasalara aykırıdır” denildi.

 

Hükümetten yapılan açıklamada şu ifadelere verildi:

 

“Kürdistan Bölgesi’nde yaklaşık 1 milyon 500  bin göçzede bulunuyor. Erbil ve Süleymaniye havaalanlarının uçuşa kapatılmasıyla Birleşmiş Milletler (BM) ve yardım kuruluşları göçzedelere yardım gönderemiyor.

 

Kışın gelmesiyle göçzedeler kamplarda zor şartlarda yaşıyor. Onlara bir an önce yardımların ulaştırılması lazım. Uluslararası toplum bu konuda devreye girip, Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi’ne yönelik uyguladığı ablukayı kaldırması için arabulucu olmalı

 

Ayrıntılar geliyor...