Kürdistan Ordusuna dünya devletlerinden büyük destek

Kürdistan Ordusuna dünya devletlerinden büyük destek

Peşmerge güçlerini profesyonel orduya geçirme kararı alan Kürdistan Hükümetine ABD, İngiltere ve Almanya’dan destek geldi.

Önümüzdeki yıldan itibaren profesyonel ordu çalışmalarını hızlandıracak olan Kürdistan Hükümetine başta ABD olmak üzere İngilte ve Almanya’dan destek geldi. Kürdistan’ın savunma gücü olan Peşmerge güçlerini profesyonel orduya dönüştürme çalışmaları kapsamında ilk olarak 2 tabur oluşturulacak. Oluşturulacak 2 taburun eğitim, donanım, silah, araç ve gereçleri ABD tarafından karşılanacak. Peşmerge güçlerinin profesyonel orduya çevrilerek tek çatı altında toplanmaları çalışmalarına destek veren ABD, ilk etapta 200 milyon dolarlık bütçe ayırdı.

ABD, İngiltere ve Almanya tarafından desteklenen projenin bitimi ile birlikte uluslararası bir güç olması beklenen profesyonel orduya Eylül ayı itibariyle silah ve mühimmatlar teslime edilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü General Helgurd Hikmet, “Bu eğitim bir ihtiyaçtı. Fedakâr Peşmerge güçlerine katkı yapacaktır. Siyaset başta olmak üzere diğer alanlara olumlu etkileri olacaktır. Bu karar hem Peşmerge hem de Kürdistan bölgesi için çok önemli” dedi.