Peşmerge'den Maliki'ye Gözdağı

YNK'ye bağlı 70 Birlikleri Komutanı Cafer Şeyh Mustafa, "Nuri Maliki peşmergeyi çıkartmak istese sert bir şekilde karşılık veririz” dedi.

Peşmerge'den Maliki'ye Gözdağı

Eski Irak Başbakanı ve Şii Dava Partisi Lideri Nuri Maliki, son açıklamasında, Peşmerge Güçleri'nin 2003 öncesi sınırlarına çekilmesi gerektiğini savunmuştu.

Peşmerge Güçleri'nin Kürdistan Yurtseverler Birliği'ye YNK'ye bağlı 70 Birlikleri Komutanı Cafer Şeyh Mustafa Rudaw TV'ye yaptığı açıklama da, Maliki'nin sözlerine sert karşılık vererek, "Kürtler savaş isteyen bir millet değil, kendi hakkını talep ediyor. Her zaman savaştan kaçınmıştır. Ancak eğer Maliki ve onun gibileri Peşmerge Güçleri'ni Kürdistan'a ait bölgelerden çıkarmaya çalışırlarsa, peşmerge sert şekilde karşı duracaktır” dedi.

Nuri Maliki'nin başbakanlık koltuğuna geri döneceği yönündeki söylentilere ilişkin, peşmerge komutanı, "Maliki Kürdistan halkının ekmeğini kesti. Maliki ve onun gibilerinin gücü olsa Kürdistan'a hemen saldırır. Ama bu bir hayaldir asla Kürdistan topraklarına ayak basamazlar” diye konuştu.

YNK ile Dava Partisi ilişkilerinin normal olmadığını dile getiren Cafer Şeyh Mustafa, "YNK içinde Maliki'ye yağ çekenler olabilir. Ancak biz parti olarak Bağdat'ta Maliki'nin değil Kürdistanlı partilerin yanında yer alıyoruz. Eğer YNK Maliki'yi desteklerse, Kürdistan'nın ekmeğini kesene ortak olur” dedi.

Peşmerge Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Malik'ye şu şekilde yanı verildi:

"Kendisine hatırlatırız, 2003 sınırları diye adlandırdığı dönemindeki sınırları Baas Partisi'yle karşı karşıya gelmemek için kurmuştuk. O sınırlar Kürdistan Bölgesi sınırları olarak değildi.”