Alman Bakan: Peşmerge tüm İnsanlık adına savaştı

Almanya Savunma Bakanı Ursula Von Der Leyen, başkent Erbil’de Peşmerge Güçleri’ni ve Alman eğitmenleri ziyaret etti.

Alman Bakan: Peşmerge tüm İnsanlık adına savaştı

Almanya Savunma Bakanı Ursula Von Der Leyen, başkent Erbil’de Peşmerge Güçleri’ni ve Alman eğitmenleri ziyaret etti.

Bağdat'taki ziyaretten sonra Erbil'e gelen Ursula Von Der Leyen, ilk aşaması tamamlanan askeri bir hastanenin açılışını gerçekleştirdi.

6 milyon dolara mal olan askeri hastanede yaralı peşmergeler tedavi edilecek.

Alman Bakan, Erbil ziyareti kapsamında Kürdistan Bölgesi'nde Peşmerge Güçleri'ne eğitim veren Alman askeri uzmanları da ziyaret etti.

Burada basına konuşan Ursula Von Der Leyen, şunları söyledi:

“Erbil’de Peşmerge Güçleri’ni ve askerlerimizi ziyaret etmekten büyük mutlulk duydum. 3 bucuk yıldır kapsamlı bir şekilde işbirliği için çalıştık. Bugün de peşmergenin aldığı eğitimden büyük bir başarı ve gelişme gösterdiği inancındayım. Askeri uzmanlarımız peşmergelerin eğitimlere büyük bir ciddiyetle katıldığını belirterek, kahramanlıklarını dillendiriyorlar.”

Irak orudusunun Peşmerge Güçleri’yle birlikte IŞİD’e kaşı büyük bir mücadele verdiğini dile getiren Ursula Von Der Leyen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“IŞİD’e karşı askeri başarının ardından huzurun sağlanmadığının farkındayız. Bunun içinde bir sonraki aşama olan nakil sürecinde başarının sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Merkezi hükümetle beraber Irak’ın tamamında tam anlamıyla bir başarı yerine getirilecektir.

Bu nedenle koordinasyon içerisinde eğitimli askeri güçler oluşturularak, lojistik ve sağlıklı bir sistemin söz konusu güçler için kurulması gerekiyor. Başarılı bir askeri eğitimin ardından dün Bağdat’a bugün de burada yapılacak önerileri toplayacağız. Amacımız gelecek aşamalarda daha verimli olmaktır.”

“Peşmerge Güçleri, tüm dünya ve bizler adına IŞİD’e karşı büyük bir savaş verdi” diyen Ursula Von Der Leyen, “Peşmergeye çok teşekkür ediyoruz. Erbil ile Bağdat arasında uzun vadeli bir ortaklığın sağlanmasını istiyoruz” dedi.

Kürdistan Bölgesi'nde peşmergeye eğitim veren 150 Alman askeri bulunuyor.

Almanya ile IŞİD karşıtı koalisyon güçleri yaklaşık 20 bin peşmergeye askeri eğitim veriyor.