Kürdistan Sağlık Bakanlığı: Vaka sayısı 325, can kaybı 4 oldu

Kürdistan Sağlık Bakanlığı: Vaka sayısı 325, can kaybı 4 oldu

Kürdistan'da son 24 saatte sadece 1 yeni tip Coronavirüs (Covid-19) vakasının tespit edildiğini açıklayan Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı, bu kişinin söz konusu hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yeni gelişmelerle ilgili açıklamada bulunan Kürdistan Sağlık Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi genelinde Coronavirüs test ve tespit çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. 

Bakanlığın açıklamasında, son 24 saatte 905 kişiye test yapıldığı bilgisine yer verilerek, Süleymaniye’de 65 yaşında bir kadının test sonucunun pozitif çıktığı ifade edildi.

Vaka ile ilgili açıklamada, kadının farklı ağır hastalıklarının da bulunduğu ve hayatını kaybettiği belirtildi.

Bakanlığın son açıklamadığı verilere göre, Coronavirüsle mücadele kapsamında başından beri şüpheli 6 bin 850 vakanın karantinaya alındığı ancak mevcut durumda karantinaya alınan kişi sayısının bin 222 olduğu kaydedildi.

Son vaka ve ölümle birlikte Kürdistan Bölgesi’nde yeni tip Coronavirüsü Covid-19 vaka sayısı 325’e yükselirken hayatını kaybedenlerin sayısı da 4 oldu. 

Öte yandan ise Kürdistan Bölgesi genelinde test sonucu pozitif çıkan 145 kişi de tedavilerinin ardından iyileşerek taburcu edildi.