Kürdistan Sağlık Bakanlığı’ndan ‘koronavirüs’ açıklaması

Kürdistan Sağlık Bakanlığı’ndan ‘koronavirüs’ açıklaması

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı, İran Sağlık Bakanlığı Basın Sözcüsü’nün Kürdistan’da Korona virüsü yayıldığına dair iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. İran Sağlık Bakanlığı Basın müşaviri Kiyanoş Cihanpur’un Kürdistan Bölgesi’nde Korona virüsüne rastlandığı şeklindeki iddialarına Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı’ndan yalanlama geldi.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı adına açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Muhammed Kadir, Korona Virüs vakasının Kürdistan Bölgesi’nde rastlanmadığını duyurdu.

Rûdaw’da yer alan habere göre, Muhammed Kadir şunları söyledi:

“Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı tarafından şu ana kadar Korona virüsüyle ilgili her hangi bir vakaya rastlanmadı. Vatandaşlarımızın yerel kaynaklardan yani sağlık bakanlığından bilgileri teyit etmelerini rica ediyoruz. Dünya Sağlık Örgütü Korona virüsüne ilişkin bilgileri an be an paylaşıyor. Bu nedenle Kürdistan Bölgesi hakkında konuşmak İran’a düşmez.”

Ortadoğu’da sadece 4 kişinin Korona virüse yakalandığını belirten Kadir, “Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan bir ailenin 4 ferdinde Korona virüsü tespit edildi. Konuya ilişkin doğru bilgileri Sağlık Bakanlığı ile Dünya Sağlık Örgütü’nden alabilirsiniz” dedi.

İran Sağlık Bakanlığı Basın müşaviri Kiyanoş Cihanpur, daha önce tiwtter üzerinden yaptığı paylaşımda Korona virüsünün İran sınırlarına kadar dayadığını, Kürdistan Bölgesi’nde ise yayıldığını iddia etmişti. Cihanpur, kaynak belirtmeden yaptığı açıklamada virüsün yakında İran’da yayılabileceğini söylemişti.

Cihanpur’un açıklamalarının ardından İran Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu vakaların Kürdistan Bölgesi dâhil birkaç yerde görüldüğüne dair bilgi bulunduğu ancak şu ana kadar bu bilgilerin teyid edilemediği belirtildi.