Şehit Peşmerge’nin babası: PKK'nin bu yaptığı Kürtlük değil düşmanlıktır

Dün PKK’lilerin Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Çemanke nahiyesinde düzenlediği saldırıda şehit düşen Peşmerge Hêriş Cewher’in babası, saldırıya sert tepki göstererek, “Bize karşı yapılan düşmanlıktır, Kürtlük değil” dedi.

Şehit Peşmerge’nin babası: PKK'nin bu yaptığı Kürtlük değil düşmanlıktır

Birkaç gün önce göreve dönen Hêriş Cewher, dün Çemanke yakınlarında şehit düştü. Şehit Peşmerge’den geriye yaşlı anne ve babası, 4 çocuğu ile eşini kaldı.

Şehidin babası Cewher Mihemed, “Oğlum 18 yıllık Peşmerge’ydi. 4-5 gün önce komutanıyla birlikte Duhok’a Metina Dağı bölgesine gitmişti. Oğlum şehit olmadan önce annesiyle konuşmuş, güzel bir yerde olduklarını ve yetkililerle birlikte Peşmerge karakollarını ziyaret ettiklerini söylemiş” dedi.

Oğlunun yaralandığı haberini aldıkları anı anlatan baba Cewher, “Saat 11.30 civarı haber geldi, annesine Hêriş’in yaralandığını ancak durumunun iyi olduğunu söylediler. Annesi kalp hastası. Ancak ulaştığımız kişi bize bir şey diyemeyince bir şeyler olduğunu anladık. Araştırdık, Duhok’a kaldırıldığını öğrendik” diye konuştu.

“VÜCUDUNDA ŞARAPNEL VE MERMİ İZLERİ VARDI”

PKK mensupları, Peşmerge’nin bölgeden geçişini fark edince yola bomba döşüyor. Şehit babası, saldırının pusu sonucu gerçekleştiğini belirtiyor.

Oğlunun bedeninde şarapnel ve saçma mermileri izleri olduğunu anlatan Cewher Mihemed, “Evde cenazesi yıkandığında bütün bedeninin saçmalarla dolu olduğunu gördüm. Ayrıca kafasında büyük bir yara açılmıştı. Boyunda da mermi izi vardı. O kadarını gördüm ancak bedeninde daha fazla mermi izi olduğunu söylediler” ifadelerini kullandı.

PKK’YE MESAJ: KİMSENİN EVLATLARINI ÖLDÜRMEYİN ARTIK

Acılı baba, PKK’ye şu mesajı verdi:

“PKK’ye mesajım şu: Artık kimsenin evlatlarını öldürmeyin, şehit etmeyin. Kürtlere ve Kürdistan’a karşı engel olmayın. PKK topraklarımızı işgal etmiş durumda, insanlar her gün Türk uçakları yüzünden korku yaşıyor. Gece gündüz uçaklar tepelerinde uçuyor. İnsanlar bu yüzden köylerini boşalttı. Kürdistan Bölgesi’nde en iyi en güzel yerleri işgal etmişler. Peşmerge gidince de ‘Burası bizim sınırımız, buraya gelmeyin’ diyorlar. Burada kendi topraklarımızda yaşıyoruz, çıkmışlar burası bizim sınırımız diyorlar. Üstüne bir de bomba koyup, ihlalde bulunmayın diyorlar.”

PKK’nin terör saldırıları düzenlediğini vurgulayan Cewher Mihemed, şunları ekledi:

“PKK terör eylemleri yapıyor, Kürtlere ve Kürdistan’a düşmanlık ediyorlar, işgalcilerin istediğini yapıyorlar. Öyle olmasa, Kürt halkı hassas bir ekonomik süreçteyken nasıl olur da düşmanın planını uygularlar! Bunu Kürtlük adına yapıyorlar ama bu Kürtlük değil, teröristliktir, Kürtlerin çıkarlarına düşmanlıktır.

Bu grupları gönderip bunları yaptıran PKK liderlerine de şunu söylemek istiyorum: Bunu Kürt halkına reva göremezler. Bu Kürtlük değil düşmanlıktır. Umarım topraklarımızı terk ederler, kendi bölgelerine dönerler ve kimseyi şehit etmezler artık. Burayı kendi sınırları olarak görüyorlar ama burası kendi Kürdistanımızın toprağıdır, onlar işgalcidir.”

ŞEHİT EŞİNİN DURUMU KÖTÜ

Hêriş Cewher’in eşinin ise acı haberi aldığından beri durumunun kötü olduğu öğrenildi.

Cewher Mihemed, “Gelinimin durumu iyi değil. Bizimle birlikte Duhok’a da geldi ama kendinde değildi. Konuşmuyordu, kötü bir haldeydi” dedi.

Dün PKK’nin düzenlediği saldırıda Hêriş Cewher şehit olurken, 2 Peşmerge de yaralandı. Akşam saatlerinde de aynı nahiyede, petrol ve gaz güvenliğinden sorumlu 2 polis PKK saldırısı sonucu yaralanmıştı.

Saldırılara Kürdistan ve Irak yönetimi sert tepki gösterdi.

/ K24