Neçirvan Barzani’den Eylül Devrimi’nin 62’nci yıldönümü dolayısıyla mesaj

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Eylül Devrimi’nin 62’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Neçirvan Barzani’den Eylül Devrimi’nin 62’nci yıldönümü dolayısıyla mesaj

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de yayımladığı mesajda “Büyük Eylül devrimi’nin 62’nci yılında halkının özgürlüğü için canını feda eden, en zor dönemde halkının öncüsü ve yorulmaz öncüsü olan başta  devrimin önderi Ölümsüz Barzani’yi mücadele arkadaşları ve kahraman derin Peşmergelerinin ruhlarını selamlıyorum” dedi.  

“Büyük Eylül Devrimi tüm Kürdistan devrimlerinin anasıdır”

Başkan Neçirvan Barzani mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük Eylül Devrimi, özgürlüğe ve zafere susamış zulüm görmüş bir halkın yüksek değerlerini taşıyan tüm Kürdistan devrimlerinin anasıdır. Bütün Kürdistan halkının tüm bileşenlerinin ulusal ve kültürel kimliği haline gelmiştir. Büyük bir umut haline gelerek, milli bilinci ve vatanseverliği yeniden canlanlandırmıştır. Zaferine ve yüksek hedeflerine ulaşmak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır bir halkın meşru haklarının davası ve talebi olmuş, meşruiyetini ve sesini tüm dünyaya duyurmuştur.

“Büyük Eylül Devrimi Kürdistan halkının inancıyla bölgenin en kanlı rejimlerinden birini dize getirmiştir”

Büyük Eylül Devrimi'nde Kürdistan halkı inancıyla, direnişiyle, fedakarlığıyla, kanıyla, bölgenin en kanlı rejimlerinden birini dize getirmiş, yenilgiye uğratmış ve onu haklarını tanımaya zorlamıştır. Devrime karşıtları, düşmanları ve onların işbirlikçilerine rağmen devrimin meşalesi hiçbir zaman sönmedi ve devrimin kazanımları Kürdistan halkının daha sonraki kazanımlarının ve anayasal haklarının temeli oldu.

“Eylül Devrimi'nin gücünü temelini birlik ve beraberlikten aldı”

Eylül Devrimi'nin gücünü aldığı ve  temelini oluşturan birlik ve beraberlik vesileyle Kürdistan halkının tüm güçleri, partileri ve toplulukları arasındaki birlik, beraberlik, karşılıklı kabul ve işbirliğini vurguluyoruz. Zorlukların, tehlikelerin üstesinden gelmenin, Kürdistan Bölgesi'nin federalizmini, anayasal haklarını, kazanımlarını korumanın, Kürdistan halkı için daha iyi bir bugün ve geleceğe ulaşmanın tek yolu budur.

Devrim şehitlerinin ve tüm özgürlük yolu şehitlerinin ruhlarına selam olsun.”