Kürdistan Terörle Mücadele, eylem hazırlığındaki IŞİD grubunu yakaladı

Kürdistan Terörle Mücadele Birimi, başkent Erbil'de IŞİD mensubu bir grubun, ‘terörist’ eylemler düzenlemeyi planladığı gerekçesiyle tutuklandığını duyurdu.

Kürdistan Terörle Mücadele, eylem hazırlığındaki IŞİD grubunu yakaladı

Kürdistan Terörle Mücadele Birimi’nden yapılan açıklamada, Erbil'de bir IŞİD hücresinin ortaya çıkarıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Kürdistan Terörle Mücadele Genel Müdürlüğü, Erbil’de IŞİD’e bağlı olan ‘Kuzey Bağdat Vilayeti’ adlı hücreyi ortaya çıkararak üyelerini gözaltına aldı. Hücrenin güvenlik grubundan oluşmakla birlikte bir süredir Erbil'de yeni hücre inşa etmek ve o hücreye intihar bombacısı sağlamak için çalıştığı öğrenilirken intihar saldırıları için 3 kişinin bulunduğu tespit edildi."

"19 Temmuz 2021'deki terör saldırısını da grubun eylemlerinden biriydi"

Birim ayrıca açıklamasında, "Bu grubun terör eylemlerinden biri de 19 Temmuz 2021'de Kurban Bayramı'nda Erbil'in Sedir bölgesinde bu gruba mensup 'Hidayet' isimli canlı bombayı patlatmasıydı” bilgisine de yer verildi.

Açıklamanın devamında "Söz konusu grup, silah ve askeri teçhizat satın alarak Bağdat'a gönderiyordu.  Gelecek günlerde daha fazla terör eylemi gerçekleştirme planları olduğu saptanan grup, Kürdistan Bölgesi güvenlik teşkilatlarının çabasıyla açığa çıkarılmış, terör örgütü mensupları tutuklanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

“Cihatçı fikirlerim oluştu”

Öte yandan Kürdistan Terörle Mücadele Genel Müdürlüğü grup üyelerinin itiraflarının yer aldığı bir  videoyu da kamuoyuyla paylaştı.

Grup üyelerinden 25 yaşındaki Muhammed Abdulkerim, "Kamran Kerim ve İsmail Suseyeh'in söylemleri yüzünden cihatçı fikirlerim oluştu " dedi.