Başkan Barzani Akre ve Berdereş'te halkla buluştu

Başkan Mesud Barzani bugün Akre ve Berdereş ilçelerinde halkla bir araya gelerek taleplerini yakından dinledi.

Başkan Barzani Akre ve Berdereş'te halkla buluştu

KDP Akre İlçe Teşkilatı Başkanı, Başkan Barzani’nin ziyaretinin esas amacının "halkı yakından dinlemek, talep ve şikayetlerini öğrenmek" olduğunu söyledi.

Duhok’un Akre ilçesini ziyaret eden Başkan  Mesud Barzani, önce Duhok vilayetinin bazı ileri gelen şahsiyetleri, idari yetkilileri ve partililer ile KDP binasında bir araya geldi. Toplantıya Duhok Valisi Ali Tatar, Duhok'ta KDP İl teşkilatı Başkanı Peştiwan Sadiq, Akre ve Berdereş kaymakamları ile partinin bölgedeki  yöneticileri katıldı.

Ardından Akre Konferans Salonunda saat 16.00'da Akre ve Bardaraş ilçesi halkıyla bir araya gelen Başkan Mesud Barzani, yaptığı konuşmanın ardından vatandaşların taleplerini dinledi. Toplantı basına kapalı bir şekilde gerçekleşti.

Başkan Barzani'nin ziyaretinin amacı

Ziyaret hakkında Rûdaw’a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Akre İlçe Teşkilatı Başkanı Merdan Hıdır, Başkan Barzani'nin partinin 14'üncü kongresinden bu yana Bahdinan'a yaptığı ilk ziyareti olduğunu söyledi. Bu ziyarette Başkan Barzani’nin halkın talep ve şikayetlerinin neler olduğunu öğrenmek olduğunu sözlerine ekledi.

Hıdır toplantıya aralarında çiftçi, esnaf, tüccar, gençlerin de olduğu toplumun her kesiminden insanların katılımına özen gösterdiklerini belirterek, toplantıya katılım gösterenlerin açıkça şikayet ve taleplerini Başkan Barzani'ye ilettiklerini kaydetti.

KDP Akre İlçe Teşkilatı Başkanı konu hakkında şunları dile getirdi:

"Toplantıda söz alan kişilerin hizmetlere, yol gibi stratejik projelere ağırlık verdiği ve katılımcıların büyük çoğunluğunun ortak talebinin Akre ve Berdereş ilçelerinin bağımsız yönetim haline getirilmesini önerdi" dedi. Halk ne talep ettiyse Başkan Barzani tek tek yanına not etti. Konuşmaları büyük bir dikkatle dinledi.  Bu taleplerin yerine getirilmesi için KDP ilçe teşkilatı, Barzani Karargahı, hükümet kurumları koordineli bir şekilde çalışacak.

Halkın toplantıdaki talepleri

Toplantıya katılan Berdereşli bir genç "Başkan Barzani bölgemizde tarım, hizmet ve sağlık alanlarında daha fazla hizmet verilmesi konusunda ısrar etmemiz gerektiğini söyledi. Yalnızca petrole güvenmemeliyiz dedi. Başkandan yollarımızı iyileştirmesi konusu ile ilgilenmesini talep ettim. Yine sağlık sektöründeki yetersizlikleri dillendirdim. Çünkü Berdereş’te bir devlet hastanemiz yok ve hastalarımızı tedavi etmek için Akre'ye gitmemiz gerekiyor” dedi.  

Akre'den bir öğretmen ise  "Başkan Barzani'ye bölgemizde çok sayıda öğretmen olduğunu söyledim ve geçim kaynaklarını araştırmasını kendisinden rica ettim" şeklinde toplantıdaki taleplerini sıraladı.

Aynı öğretmen "Başkan Barzani'ye ilçemizde alışveriş merkezleri, parklar, oyun alanları, stratejik projeler olup olmadığını Akre yetkililerine sormak istediğimi söyledim. Bazı parti ve hükümet yetkililerinin mevkilerini kendi çıkarları için kullandıklarını söyledim. Bu konuyu araştırmalarını talep ettim” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Peşmergelik yapan bir diğer Akre ilçesi vatandaşı ise görüşmenin başında Başkan Barzani'nin kendilerine "Bölgenizi daha iyi kalkındırmak için size ne gibi hizmetler yapabileceğimizi bize anlatmanızı isterim” dediğini söyledi.

Peşmergelik yapan Akreli vatandaş "Zerevani Komutanlığı'na bağlı yaklaşık 1200 Peşmerge ayda 21 gün çalışıyor ve 9 gün evde istirahat ediyor. Başkan Barzani'den diğer Peşmerge Güçleri gibi 15 gün çalışıp 15 izinli olmasını talep ettim. Çünkü büyük çoğunluğumuz aile ve çocuk sahibiyiz” şekliden konuştu.

Akreli bir gazeteci de "Başkan Barzani'ye bölgedeki yazar ve gazetecilerin sıkıntılarını anlattım. Akre'deki yazarlar bir makale kaleme aldığında başka şehirdeki bir gazetede yayınlatmaları gerektiğini söyledim. Çünkü Akre’nin kendine ait bir yerel gazetesi ve medyası olmadığını kendisine aktardım” dedi.