Peşmerge Bakanlığı: Güçlerimiz olmasaydı bir çok bölge normalleşmezdi

Peşmerge Bakanlığı, Hikme Hareketi Milletvekilinin Peşmerge güçlerine yönelik basitleştirici açıklamalarına yönelik açıklama yayınladı ve bu iddiaları hukuksal yollarla mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.

Peşmerge Bakanlığı: Güçlerimiz olmasaydı bir çok bölge normalleşmezdi
Peşmerge Bakanlığı bugün yayınladığı açıklamada şunları dile getirdi; Hikme Hareketi Milletvekili Rehim Ebudi bir Irak televizyonunda yaptığı açıklamada Peşmerge güçlerine karşı basitleştirici bir üslup kullandı. Bu ve benzeri üslupları kullananlar şunu ispatlıyorlar ki Irak’ta huzur ortamının oluşmasını istemiyorlar. Özellikle farklı etnik ve inanç gruplarının bir arada yaşamasını engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar.
 
Bakanlık açıklamasında, Iraklı milletvekilinin şovenist ve ırkçı açıklamalarını bütünen ret ettiklerini ve sert bir dille kınadıklarını duyurdu.
 
Peşmerge güçlerinin Irak’ın güvenliği ve huzuru çerçevesinde görev yaptığına dikkat çekilen bakanlık açıklamasında, bu misyonun bundan sonrada devam edeceği belirtildi.
 
Bakanlık açıklamasının devamında, Peşmerge güçlerinin bir çok bölgede güvence olduğunun herkes tarafından bilindiğini ve Peşmerge güçlerinden olmazsaydı bir çok bölgede normalleşmenin sağlanmayacağına vurgu yaptı.
 
Bu ve benzeri şoven açıklamaların asla Irak’ın bütünlüğüne hizmet etmeyeceğine dikkat çekilen açıklamada bakanlık, sorumsuzca açıklamada ismi geçen Rehim Ebudi hakkında kanuni yollara başvuracaklarını dile getirdi.
 
Rehim Ebudi, katıldığı bir televiziyon oturumunda güncel olmayan bir konu kapsamında Peşmerge güçlerini ele alarak, devletin resmi güçleri olmadığı iddiasında bulunmuştu.

 

Basnews