ABD'li diplomat ve askeri uzmanlardan oluşan 'Kongre heyeti' Kurdistan'da

Başbakan Neçirvan Barzani, Joe Wilson başkanlığındaki ABD'li diplomat ve askeri uzmanlardan oluşan heyetle biraraya geldi.

ABD'li diplomat ve askeri uzmanlardan oluşan 'Kongre heyeti' Kurdistan'da

Başbakan Neçirvan Barzani, bugün Erbil'deki Başbakanlık konutunda ABD Kongre üyesi Joe Wilson başkanlığında diplomat ve askeri uzmandan oluşan bir heyeti kabul etti.

Başbakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre Joe Wilson, Kürdistan Bölgesi'ne ikinci ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Joe Wilson , Kürdistan Bölgesi halkını, Hükümetini ve Peşmerge Güçleri'ni, teröre karşı gösterdiği mücadeleden dolayı ve herkesi eşit bir şekilde korumasından dolayı takdirle karşıladıklarını dile getirdiği kaydedildi.

Wilson, Kürdistan Bölgesi ve ABD ilişkilerinin daha da sağlamlaştırılacağını ve ülkesinin bölgeye yönelik desteğinin süreceğini yenilediği bildirildi.

Açıklamada Başbakan Barzani'nin görüşmede, ABD'nin bu ve benzer ziyaretleri gerçekleştirmesinden ve teröristlere karşı mücadele sürecinde sunduğu askeri destekten dolayı teşekkür ettiği de ifade edildi.

Başbakan Barzani'nin ayrıca özellikle IŞİD'e karşı sürdürülen mücadele sürecinde, ABD'nin peşmergeye yönelik askeri eğitim, göçzedelere yardım konusunda önemli ölçüde destek verdiğini vurguladığı belirtildi.

Ekonomik kriz nedeniyle savaşın Kürdistan Bölgesi'ne büyük bir ağırlığa dönüştüğünü belirten Başbakan Barzani, bu yönde Bağdat'ın destek vermediğini bu nedenle uluslrarası toplumların daha çok destek vermesini istediklerini belirttiği ifadeler açıklamada yer alıyor.

Erbil Bağdat ilişkilerine de değinen Başbakan Neçirvan Barzani, "Askeri açıdan iyi bir işbirliği içerisindeyiz ancak diğer konularda özellikle anlaşmazlıpı ortadan kaldırabilecek rafa kaldırılan konularda hiçbir ilerleme yok” ifadesini kullandı.