YNK: Kürdistan 2020 yılında bağımsız bir devlet olacak

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu YNK Parlamenteri Salar Mehmûd, Kürdistan'ın 2020 yılında bağımsız bir devlet olacağını söyledi.

YNK: Kürdistan 2020 yılında bağımsız bir devlet olacak

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu YNK Parlameteri Salar Mehmûd, Kürdistan Bölgesi'nin bağımsızlığına çok yaklaşıldığını belirterek, Kürdistan partilerinin bu yöndeki çalışmalarını ve birliklerini güçlendirmeleri gerektiğini ifade etti.

BasNews'te yer alan haberde, Kürt halkının Kürdistan'ın bağımsızlığına sıcak baktığını kaydeden Salar Mehmûd, Kürdistan bağımsızlığına büyük destek olduğunu ifade etti.

Haberde, Geçtiğimiz yüzyılda Kürtlerin bastırılması ve katledilmesinden kaynaklı Ortadoğu halklarının huzur içinde yaşayamadığını ifade eden Salar Mehmûd, ''Bu nedenle Kürtlerin haklarının tanınması, bölgeye barış ve istikrar getirecektir'' dedi.

Sevr Anlaşması'nın yüzüncü yıldönümü olan 2020 tarihinde Kürdistan'ın bağımsız bir devlete kavuşacağını iddia eden YNK'li Parlameter Salar Mehmûd, ''Sevr Anlaşması'nda Kürtlere bir devlet tanınmıştı. Ancak Lozan komplosu ile devlet imkanı olmadı. En iyisi, Sevr'in yüzüncü yıldönümünde Kürdistan'ının bağımsızlığı ilan edilmesidir'' dedi.

Salar Mehmûd, Irak'ın, Kürdistan'ın bağımsızlığına karşı tavrını ise şöyle değerlendirdi: ''Irak şimdi de fırsatını bulsa Kürtlerin başını azmek ister. Bağdat'ın Kerkük'te Kürdistan bayrağının asılmasına gösterdiği tepkiden bunu zaten anlamak zor değil.''

Hiçbir Kürt partisi ve siyasi tarafının bağımsızlığa karşı olmadığını belirten Kürdistan Bölgesi Parlamentosu YNK Parlameteri Salar Mehmûd, ''Çünkü Kürdistan'ın bağımsızlığı Kürtlerin tarihidir. Kürtlerin tarihinde ilk bağımsızlığı Şêx Saîdî Pîran ilan etmiştir. Başkenti Amed'dir. Ardından Qazî Mihemed ilan etmiş, başkenti Mahabad olmuştur. Sonra Şêx Mehmud Hefîd bağımsızlığı ilan etmiş başkenti Süleymaniye olmuştur. Uluslararası güçler desteklemediği için ayakta kalamamışlardır. Ancak şimdi Güney Kürdistan'da bğımsızlığı ilan etmek için şartlar ve koşullar olgunlaşmıştır. Uluslararası toplumun da desteği sağlanmıştır. Artık Kürtlerin bağımsızlığını ilan etme zamanı gelmiştir' dedi.