PDK, Anyasa’ya riayet edilmezse Kürtler bağımsızlığı tercih eder

Kürdistan Demokrat Partisi(PDK) Politbüro Üyesi Roj Nuri Şaweys, Bağdat hükümetinin Anayasa’nın tüm maddelerini yerine getirmemesi halinde, Kürtlerin bağımsızlığı tercih edeceğini söyledi.

PDK, Anyasa’ya riayet edilmezse Kürtler bağımsızlığı tercih eder

Kürdistan Demokrat Partisi(PDK) Politbüro Üyesi Roj Nuri Şaweys, Bağdat hükümetinin  Anayasa’nın tüm maddelerini yerine getirmemesi halinde, Kürtlerin bağımsızlığı tercih edeceğini söyledi.

Irak’ta 12 Mayıs’ta parlamento ve hükümet seçimleri gerçekleştiriliyor. Birçok Kürt partinin seçim propagandasında öne çıkan konular arasında Bağdat’ın Irak Anayasası’nın tüm maddelerini  yerine getirmesi yer alıyor.

Kürdistan24’de değerlendirmelerde bulunan PDK Politbüro Üyesi Roj Nuri Şaweys, "Hepimizin çabası, Irak Anayasası’nın tüm maddlerinin hayata geçirilmesi, ortaklığa ve ittifaka dayalı bir hükümetin kurulmasını sağlamak olmalı. Bu sağlanırsa, Kürtler için bir yere kadar kabul edilebilir bir düzey olacaktır. Ancak eğer bu bile sağlanamazsa o zaman bizim için tek yol kalır; o da Kürdistan halkının referandumdaki isteği olan bağımsızlığın yeniden yeniden devreye girmesidir” yorumunu yaptı.

Kürdistan Bölgesi 25 Eylül 2017 tarihinde referanduma gitmiş, Kürdistan halkının %92’si bağımsızlık için “Evet” oyu kullanmıştı.