ENKS yetkilisi: PKK’nin yaptığı eylemlere son vermesini umuyoruz

ENKS Başkanlık Konseyi Üyesi Süleyman Oso, PKK’nin Peşmerge Güçleri'ne yönelik saldırısına tepki göstererek, “Bu saldırılar Kürtlerin geleceğine hizmet etmemektedir” dedi.

ENKS yetkilisi:  PKK’nin yaptığı eylemlere son vermesini umuyoruz

K24 yayınına katılan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanlık Konseyi Üyesi Süleyman Oso, PKK’nin son günlerde Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Süleyman Oso, “ENKS olarak Kürdistan’ın herhangi bir bölgesine yönelik saldırıları kınıyoruz. Kürdistan’ın her parçasının kendine has özellikleri vardır. Bu özelliklere saygı duyulmalıdır. Bugün özellikle Irak Kürdistan’ında bir bölge var; barışçıl bir bölge, iyi korunuyor. Tüm Kürdistani taraflar olarak bu bölgeyi korumak bizim görevimizdir. Bölgenin iç işlerine karışmamalıyız ve yasalarına saygı duymalıyız” dedi.

“PKK’nin bir Peşmerge’yi öldürüp, çok sayıda Peşmerge’yi de yaralaması utanç verici bir durumdur” diyen Oso, “Bu saldırılar Kürtlerin geleceğine hizmet etmemektedir. Biz kardeş kavgasının karşısındayız. Yapılanlar çok yanlış şeylerdir. Umudumuz PKK’nin yaptığı eylemlere son vermesidir” ifadelerini kullandı.

PYNK İle Görüşmeler

Öte yandan Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) ile süren görüşmelere de değinen Oso, Kürtlerin odaklanması gereken birçok önemli gündemi olduğundan söz ederek, “Şu ana kadar dile getirdiğimiz talepler ENKS’nin değil, Kürt halkının talepleridir” diye konuştu.

ENKS’nin Kürtçe eğitime karşı olduğu iddialarını reddeden ENKS’li Süleyman Oso, şunları kaydetti:

“Evlerinde Kürtçe kitaplar bulundurdukları gerekçesiyle onlarca dostumuz rejim tarafından hapse atıldı. ENKS’nin Kürtçe eğitime karşı çıkıyor iddiaları asılsızdır. Bugünkü temel taleplerimizden biri de gelecekte yazılacak Suriye anayasasında Kürtçenin de yer almasıdır.”

PKK’liler Çemanke’de 1 Peşmerge’yi şehit etmişti.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne yönelik saldırısını en sert şekilde kınayarak, “Bu tür saldırıları, kırmızı çizginin aşılması olarak görüyoruz” vurgusunda bulunmuştu.