İskoçya Parlamentosu, Ezidilere yönelik düzenlene soykırımı tanıyan bir karar tasarısını onadı.

İskoçya Parlamentosu, Ezidilere yönelik düzenlene soykırımını tanıyan ve sorumluların uluslararası mahkemelerde yargılanmasını talep eden bir karar tasarısını onadı.

İskoçya Parlamentosu, Ezidilere yönelik düzenlene soykırımı tanıyan bir karar tasarısını onadı.

İskoçyalı Parlamenter Ben Macpherson, tarafından parlamentoya sunulan ve "Ezidiler İçin Adalet"başlığıyla hazırlanan tasarı, parlamentodaki gruplar tarafından kabul edildi.
Tasarının kabul edilmesiyle Büyük Britanya Avam Kamarası tarafından geçtiğimiz yıl kabul edilen benzeri yöndeki karara da uyulmuş oldu.

İskoç parlamenterlerin kabul ettiği soykırım tasarısı, soykırımda yer alan IŞİD üyelerinin ve diğer sorumluların Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi önüne çıkarılması ve hesap vermelerini de öngörüyor.

Tasarıda ayrıca Büyük Britanya Hükümeti'nden, daha başka insan hakları ihlallerinin yaşanmasının önlenmesi ve soykırım mağdurlarının mülteci olarak kabul edilmesini talep ediyor.

Soykırım tasarısının kabulü üzerine açıklama yapan Ezidi aktivist Nadia Murad, Ezidi halkı adına İskoç parlamenterlere teşekkür etti. Murad, "Soykırımın İskoçya Parlamentosu tarafından tanınması binlerce Ezidi'nin kalplerini aydınlatıyor" dedi.