Jeffrey'den 'Rojava' mesajı: Başkan Barzani'nin görüşlerine ihtiyacımız var

Jeffrey'den 'Rojava' mesajı: Başkan Barzani'nin görüşlerine ihtiyacımız var

Başkan Mesud Barzani ile görüşen ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Rojava konusunda kendisinin görüş ve önerilerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Başkan Mesud Barzani, bir dizi temaslarda bulunmak üzere bugün başkent Erbil’e gelen James Jeffrey ile Selahaddin’de bir araya geldi.  

Görüşmede ABD’nin Erbil Başkonsolosu Stefan Fagin, ABD’nin Suriye’deki kuvvetlerinin komutanı Tümgeneral Eric T. Hill ve diğer yetkililer de de hazır bulundu.

Başkan Barzani’nin Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Jeffrey, Kürdistan Bölgesi’ndeki huzur ve kalkınmadan övgü ile söz ederek  ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile gittikçe gelişen ilişkilere sahip olduğuna dikkat çekti.

IŞİD’e karşı ortak mücadelenin ele alındığı görüşmede Jeffrey, son dönemde artan IŞİD saldırıları nedeniyle yaşanan can kayıplarından ötürü Başkan Barzani’ye başsağlığı diledi.

Irak’taki durumunun da görüşüldüğü görüşmede her iki taraf, ülkedeki istikrar ve huzurun bozulmasının teröre yaradığına vurgu yaparak bu olaylar nedeniyle IŞİD tehdidinin arttığını belirtti.

Görüşmede Rojava ve Suriye’nin doğusunda yaşanan gelişmeler masaya yatırıldı. Her iki taraf da “bölgede demografik değişime ve Suriye’de Kürtlerin daha göçe mecbur bırakılarak acı çekmelerine izin verilmemesi gerektiğini” dile getirdi.  

James Jeffrey ayrıca, “Kuzey Suriye için Başkan Barzani’nin görüş ve önerilerine ihtiyacımız var” dedi.

Görüşmenin ardından Twitter hesabından bir açıklama yapan Barzani, Jeffrey ile verimli bir toplantı yaptıklarını söyledi.

Başkan Barzani, görüşmede Bağdat ve Irak'ın diğer kentlerindeki protesto gösterilerinin yanı sıra Suriye’deki durumu ve IŞİD tehdidini ele aldıklarını kaydetti.