Sertaç Bucak: Neçirvan Barzani'den Kürt meselesini gündeme taşımasını istiyoruz

Sertaç Bucak: Neçirvan Barzani'den Kürt meselesini gündeme taşımasını istiyoruz

Kürdistan Demokrat Partisi - Bakur (PDK-Bakur) Genel Başkanı Sertaç Bucak, “Neçirvan Barzani değerli bir diplomat. Bütün tarafların ilişkilerinin normalleştirilmesinde önemli bir rol üstlenmiştir ve tarafların da Neçirvan Barzani’den beklentileri var” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı seçilen Neçirvan Barzani, yarın Erbil’deki Saad Abdulla Konferans Salonu’nda düzenlenecek törende yemin edecek.

Rûdaw’a konuşan Sertaç Bucak, “Neçirvan Barzani’den başkanlığı döneminde Kuzey Kürdistan’da Kürt meselesinin çözümünü de gündeme taşımasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
  
Neçirvan Barzani’nin siyaseti ve tecrübesine güvendiğini belirten Bucak, Neçirvan Barzani’nin bu dönemde iyi bir başkanlık yürüteceğini kaydetti
 
Neçirvan Barzani’yi tebrik ettiğini ifade eden Bucak, sözlerine şunları ekledi:

 “Neçirvan Barzani değerli bir diplomattır. Özellikle Erbil ile Bağat arasındaki müzakerelerde başta olmak üzere bir çok ülke ile güçlü ilişkilere sahip. Başkan seçildikten sonra Amerika, Katalonya ve Avrupa ülkeleri gibi bir çok ülkeden tebrik twitleri atıldı. Orta Doğu, Avrupa ve Amerika ile böyle bir başkanın seçilmesi ilerleme, diplomasi ve Erbil ile Bağdat arasındaki müzakereler için Kürdistan Parlamentosunun doğru bir karar aldığına inanıyorum.”

Bucak ayrıca, Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi ve ekonomik durumun ilerlemesini ve Kürdistan Bölgesi’nin komşularıyla ilişkilerinin gelişmesini umut ettiğini ifade etti.