Kürdistan Bölgesi'nde ders zili Başbakan Barzani'nin katılımıyla çaldı

Kürdistan Bölgesi’nde 2022-2023 eğitim öğretim yılının zili Berdereş’te Başbakan Mesrur Barzani’nin katılımıyla çaldı.

Kürdistan Bölgesi'nde ders zili Başbakan Barzani'nin katılımıyla çaldı

Kürdistan Bölgesi’nde 2022-2023 eğitim öğretim yılı başladı.

Başbakan Mesrur Barzani’nin Duhok’un Berdereş ilçesindeki Eylül Okulu’nda düzenlenen törene katılarak yılın ilk ders zilini çaldı.  Başbakan öğretmenlere,  eğitim sürecini devam ettiren fedakarlıkları için teşekkür etti.

Başbakan törende yaptığı konuşmada  öğretmenlerin eğitim sürecini devam ettirmek için son iki yılda birçok fedakarlıkta bulunduğunu belirterek, hükümetin eğitim sürecindeki sorunları çözmeye devam edeceğini vurguladı. Mesrur Barzani, Eğitim Bakanlığı'na tam desteğini yineledi.

"Vatandaşlar için iş yaratan bir ekonomiye sahip olmak istiyoruz" diyen Başbakan Mesrur Barzani,  Kürdistan Bölgesi için güçlü bir ekonomik altyapı oluşturmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

 Ayrıca tarım sektörü hakkında da konuşan Başbakan tarım sektörünün ilerletilmesi için  "daha iyi bilime ihtiyacımız var" dedi.

Mesrur Barzani, konuşmasının devamında, "Kürdistan'da bir arada yaşamanın yüksek değerleri korunmalıdır" diyerek krizlerin bir kısmının, Kürdistan Bölgesi'nin ilerlemesini durdurmak için kasten yaratıldığını dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi’nde  yeni eğitim öğretim yılı 13 Eylül 2022 Salı günü okullarda 1 milyon 885 bin 400 öğrencinin katılımıyla başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı istatistiklere göre Kürdistan Bölgesi'nde 6 bin 805 okulda eğitim devam ediyor.

Bu yıl Rojavalı mülteciler yeni okul sezonunda Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanlığı'nın programı kapsamında eğitim görecekler.

678809789