İran'dan tehdit dolu sözler: İsrail'i vuracak İHA'lar geliştirdik

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Kiyumers Haydari, İsrail'in Tel Aviv ile Hayfa kentlerini hedef almak amacıyla geliştirilen "Araş-2" insansız hava aracı hakkında açıklamada bulundu.

İran'dan tehdit dolu sözler: İsrail'i vuracak İHA'lar geliştirdik

İran'ın yarı resmi Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre, Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Kiyumers Haydari, dün akşam konuk olduğu bir devlet televizyonu kanalında ülkede düzenlenen son askeri tatbikat hakkında açıklamada bulundu.

Tuğgeneral Haydari sözlerinin bir bölümünde, Tel Aviv ve Hayfa kentlerini vurmak üzere "Araş-2" adlı insansız hava aracı geliştirildiğini duyurdu.

Yeni İHA'nın 'Araş-1'in daha yeni bir versiyonu olduğunu anlatan Tuğgeneral Haydari, 2 bin kilometre menzilli Araş-2 insansız hava aracının son günlerde ülkede düzenlenen askeri tatbikatta test edildiğini kaydetti.

İsrail Başbakanı Yair Lapid, geçen Salı günü ülkenin güneydeki bir hava üssünü ziyareti sırasında bir F-35 bombardıman uçağının yanında açıklama yapmış ve “İran bizi test etmeye devam ederse, İsrail'in uzun kolunu ve yeteneklerini keşfedecek” diye uyarıda bulunmuştu.

Lapid, "Nükleer anlaşmayı durdurmayı gerçekten başarıp başaramadığımızı bilmek için henüz çok erken, ancak İsrail her tehdide ve her senaryoya hazır. İran bizi test etmeye devam ederse, İsrail'in uzun kolunu ve yeteneklerini keşfedecek" diye eklemişti.

Ayrıca İsrail’in nükleer anlaşmayı imzalamaktan vazgeçirmek amacıyla ABD'ye bir "diplomatik misyon" gönderdiği belirtiliyor.

Heyette Mossad Başkanı David Barnea da bulunuyor.

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden, İran nükleer anlaşması olarak da bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planı (JCPOA) restore edilse bile İsrail'e İran ve Suriye'ye uygun gördüğü şekilde saldırabileceğine dair güvence verdi.

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminde ABD, 2018'de İran nükleer anlaşmasından tek taraflı olarak çekildi.