Neçirvan Barzani: Kadınlara karşı yapılan her türlü şiddetin karşısında duracağız

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, “Kız çocuklarına ve kadınlara yönelik nerede ve ne sebeple olursa olsun her türlü şiddete, tacize karşı duracağız. Ayrıca kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik 16 günlük kampanyaya desteğimizi de bir kez daha yeniliyoruz” dedi.

Neçirvan Barzani: Kadınlara karşı yapılan her türlü şiddetin karşısında duracağız

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, kadınların hak ve özgürlük mücadelesine tam destek verdiklerini yineledi.

Barzani şu ifadeleri kullandı:

Bu vesileyle, cinsiyetleri ve farklılıkları nedeniyle baskıya uğrayan ve hayatları ellerinden alınan tüm kadınları anıyoruz. Hiçbir şey kurbanların ailelerinin ve ebeveynlerinin yaşadığı büyük acının hakkını iade edemez. Tek teselli, mağdurlar için hep birlikte çalışıp adaletin sağlanmasına yardımcı olmamzdır. Öte yandan kadın aktivistlerin, din adamlarının ve kadınların durumunu herhangi bir şekilde iyileştirmek için çalışan herkesin rolünü takdir ediyoruz.

Bu kapsamda kadınlara yönelik her türlü şiddet, hak ihlali ve tacizlere karşı güçlü ve ciddi bir iradeyle mücadele etme kararlılığımızı yineliyoruz. Kürdistan Bölgesi'nde, Irak ve uluslararası alandaki ilgili taraflarla koordineli çalışmaya devam edeceğiz. Asla özgür, adil ve eşitlikçi bir toplum inşa etmek için çalışmaktan asla geri adım atmayacağız.

BM Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti. Bu günün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti'nde meydana gelen bir olaya dayanmaktadır.