Erdoğan: İsrail'in vahşetine ses çıkarmayanlar gibi soykırıma ve sömürüye bulaşmadık

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tarihinde zulme rıza göstermediğini ve İsrail'in vahşetine ses çıkarmayan bir taraf olmadıklarını söyledi.

Erdoğan: İsrail'in vahşetine ses çıkarmayanlar gibi soykırıma ve sömürüye bulaşmadık

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası İnovaLİG Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuştu.

Türkiye’nin özellikle ihracat hacminde tarihi bir başarı ede ettiğini belirten Erdoğan, “Göreve geldiğimizde yılda 36 milyar dolar ihracatı olan ülkemiz 254 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. İhracatını en hızlı artıran 3. ülke olduk. İhracatımız ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 7,4 oranında artarak 22 milyar dolara çıktı. Son iki aylık ihracat 254 milyar doları buldu.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına yönelik dünya liderlerine tepki gösterdi. Geçtiğimiz hafta Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı görüşme öncesinde yaptığı açıklamaları tekrarlayarak, "İsrail'e borcumuz yok, biz borçlu değil alacaklıyız." ifadesini kullandı.

Tarihin hiçbir döneminde zulme rıza göstermediklerinin altını çizen Erdoğan, “Bugün İsrail'in vahşetine ses çıkarmayanlar gibi soykırıma ve sömürüye bulaşmadık. Millet olarak mazlum ve mağdur coğrafyalara sırtımızı dönmeyeceğiz. Balkanlara, Kafkaslara sahip çıkıyorsak 7 Ekim'den bu yana İsrail'in vahşi saldırıları altında can veren Gazzeli kardeşlerimizin derdiyle de aynı şekilde dertleneceğiz. Bugün İsrail'in vahşetine ses çıkarmayanlardan olmadık. Tarihimizin hiçbir döneminde zulme rıza göstermedik. Birileri tarafından önümüzde konacak bir bagajımız olmadı. Biz borçlu değil alacaklıyız.” dedi.