Gülmen ve Özakça'ya cezaevinde disiplin soruşturması

Gülmen ve Özakça'ya cezaevinde disiplin soruşturması

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra işlerine geri dönmen için başladıkları açlık grevinin 76’ncı gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi cezaevinde 85’inci gününde devam ediyor.

Tutukluluklarının 9. gününde olan Gülmen ve Özakça hakkında cezaevi idaresi tarafından “açlık grevi yapmaktan disiplin soruşturması” açıldı.

bianet’e bilgi veren Gülmen ve Özakça’nın avukatı Selçuk Kozağaçlı, “Onlar da disiplin soruşturması çerçevesinde verdikleri savunmalarında, zaten açlık grevinde olduklarını, açlık grevinin hapishane koşullarıyla ilgisi olmadığını belirttiler” dedi.

Sağlık durumları

Gülmen ve Özakça, su, şeker ve tuzun yanı sıra, B vitamini aldığını söyleyen Kozağaçlı, “Her ikisine de B vitamini kompleksi olan Benexol veriliyor. Kendi doktorlarına danıştığımızda da, bu ilacın içerisindeki B vitamini miktarı gözetildiğinde kullanılabileceğini söyledi. Onlar da doktorla görüştü, Şu anda verilen kompleksin gerekli faydayı sağlayacağını biliyorlar” dedi.