Kılıçdaroğlu BBC'ye konuştu: Erdoğan sessizce geri adım atacak

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kaybetmesi halinde "sessizce geri çekileceğini" belirterek, "Kimsenin bundan şüphesi olmasın" dedi.

Kılıçdaroğlu BBC'ye konuştu: Erdoğan sessizce geri adım atacak

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta yapılan İzmir mitingi öncesinde BBC'ye konuştu.

“Aramızdaki fark, siyahla beyaz arasındaki farktır”

Dış politikaya yönelik dikkat çekici mesajlar veren Kılıçdaroğlu, Kremlin'le değil Batı'yla ilişkilerin öncelikli hale geleceğini vurguladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Uygar dünyanın bir parçası olmak istiyoruz. Özgür bir medya ve tam bağımsız bir yargı istiyoruz. Erdoğan böyle düşünmüyor. Daha da otoriter olmak istiyor. Benimle Erdoğan arasındaki fark, siyahla beyaz arasındaki fark gibi" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın seçimleri kaybetmesi halinde "sessizce geri çekileceğini" söyleyen Kılıçdaroğlu, " Onu emekli edip köşesine göndereceğiz. Kimsenin bu konuda bir kaygısı olmasın" dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim güvenliği ile ilgili de, "Bütün sandıklarda birden fazla gözlemci bulundurarak oyların doğru ve güvenli bir şekilde kullanılmasını ve sayımların sağlıklı yapılmasını sağlamak istiyoruz. Bunun için bir buçuk yıldır çok çalışarak bunun için önlemler alıyoruz” dedi.