'Kılıçdaroğlu'nu bitirecek' dosya yokmuş: Kullanıldım

Gazeteci Mine Kırıkkanat, Eylül 2021'de "Kemal Kılıçdaroğlu hakkında çok sarsıcı, çok can yakıcı bir dosya var” iddiasını gündeme getirmişti. Kırıkkanat, “Kılıçdaroğlu’nun dosyası, akçeli ve yüz kızartıcı hiç bir suçla ilgili değildir” açıklamasını yaptı.

'Kılıçdaroğlu'nu bitirecek' dosya yokmuş: Kullanıldım

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine giderken ismi açıklanmayan bir siyasetçi hakkınbda “kaset” iddiası gündeme gelmişti.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum, yapmayın" şeklinde çıklama yapmıştı.

Gazeteci Murat Yetkin, Kılıçdaroğlu'na gelen son 10 gün istihbaratı diyerek "montaj kasetlerin piyasaya sürüleceği" iddiasını yazdı.

Gazeteci Mine Kırıkkanat, Eylül 2021'de Nokta TV canlı yayınında, "Ne olduğunu söylemeyeceğim. Çünkü başım derde girebilir. Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında çok kapsamlı bir dosya var. Çok can alıcı bir dosya, çok yakıcı bir dosya... Bu dosya yandaş basının elinde. Bende de var ama yandaş basın çıkaracak normal olarak, öyle söylendi bana" demişti.

Kırkkanat, “Şu anda yandaş basın o dosyayı kullanmıyor biliyor musunuz? Çünkü Sayın Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'ndan daha iyi bir ana muhalefet partisi lideri bulamaz. CHP'den daha iyi, daha kolay, daha soft, daha yumuşak, daha suya götürecek susuz getirecek bir parti bulamaz. Burada duruyorum” diye eklemişti.

İddiaların tekrardan gündeme gelmesi üzerine sosyal medyadan bir paylaşım yapan Kırkkanat, “2021 yılında Nokta TV’de söz ettiğim Kılıçdaroğlu dosyası, akçeli ve yüz kızartıcı hiç bir suçla ilgili değildir. Bugün gelinen noktada, önemi bile kalmayan bu dosya içeriğiyle kullanılmak istendiğimi ve ilişikteki konuşmayı yaparak, ne yazık ki kullanıldığımı kabul etmek zorundayım. Hata ettim, özür dilerim” ifadelerini kullandı.

Kırkkanat, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına çok karşı çıktım; ama sağladığı birlik, harcadığı çaba ve emekle CB’liği herkesten fazla hak ettiğine ikna oldum. Tarihe geçecek önem ve değerde bir Cumhurbaşkanı olacağını düşünüyorum” dedi.