Van, Hakkari ve İstanbul dahil 13 kente ‘sarı’ uyarı!

Meteoroloji güncel hava tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre Van, Hakkari, İstanbul, Edirne, Antalya, Muğla, Çanakkale, İzmir dahil 13 kent için sarı kodlu uyarı verildi.

Van, Hakkari ve İstanbul dahil 13 kente ‘sarı’ uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı hava tahminlerine göre, Türkiye’nin büyük bir bölümünün parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Hatay, Osmaniye, Maraş, Adıyaman, Antep, Kilis, Elazığ, Van ve Hakkari civarlarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı değerlendirildi.

Toz taşınımının tüm kentlerde etkili olması bekleniyor.

Sıcaklıklarda ciddi bi değişiklik olacağı düşünülmüyor. Güney civarlarında mevsim normallerine oranla fazla, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde olacağı düşünülüyor.

Rüzgar, Marmara ve Ege kıyılarında kuzey, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneybatısında güney taraflarından şiddetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Toz taşınımının ise Güney, iç ve doğu kesimlerde olacağı tahmin edilirken meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

Antalya, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Edirne, Hakkari, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Muğla, Tekirdağ, Van için sarı kod ile uyarı yapıldı.

Sarı kod: Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.