Kürdistani İttifak partilerinden DBP’ye ziyaret

Kürdistani İttifak partileri, Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Diyarbakır’daki Genel Merkez Danışma Bürosu’na dayanışma ziyaretinde bulundu.

Kürdistani İttifak partilerinden DBP’ye ziyaret
Foto:Rudaw

Burada kısa birer açıklamada bulunan parti genel başkanları ve sözcüleri DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile DBP Diyarbakır Eş Başkanı Hayrettin Altun’un tutuklanmasını kınadı.

Genel Başkanlar operasyonu Kürt halkına karşı yapılmış bir saldırı olarak değerlendirdi.

Basın toplantısında Türkiye Savunma Bakanı ile Rusya Savunma Bakanı’nın dün Rusya’da 11 yıl aradan sonra ilk kez bir araya gelmesi de değerlendirildi. Bu buluşmanın Rojava’daki Kürt kazanımlarına karşı bir “şer cephesi” oluşturma girişimi şeklinde görüldüğü ifade edilerek, Rusya’ya Kürtlere karşı savaşa ortak olmaması çağrısında bulunuldu.

Toplantıya Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T) Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, Azadi Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşti, Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) Sözcüsü Abdulhey Okumuş, İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkanı Mehmet Kamaç, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve DTK Eş Başkanı ve HDP Ağrı Milletvekili Bedran Öztürk katıldı.