Kürt aileyi katleden katil zanlısına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi!

Konya'da Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin silahla öldürülmesine ilişkin iddianamede, sanık Mehmet Altun için "canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme"den 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Kürt aileyi katleden katil zanlısına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi!

Konya'da Dedeoğulları ailesinin 7 ferdini katleden Mehmet Altun, "tasarlayarak canavarca hisle 7 kişiyi öldürme", "yakarak mala zarar verme", "konut dokunulmazlığının ihlali" ve "taşıma ruhsatsız silah bulundurma" suçlamalarından 6 Ağustos’ta tutuklanmıştı.

Ne olmuştu?

Konya'nın Meram ilçesinde 30 Temmuz’da Karslı Kürt bir aileye yönelik gerçekleşen saldırıda Yaşar Dedeoğlu (65), Serap Dedeoğlu (36), Serpil Dedeoğlu (32), Sibel Dedeoğlu (30) , İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu (45) ve Barış Dedeoğlu (35) hayatını kaybetmişti.

30 yıl önce Kars’tan Konya’ya göç eden Dedeoğulları ailesi, 12 Mayıs günü çoğu komşuları olan 60 kişilik bir grubun saldırısında ağır yaralanmış, saldırganların altısı tutuklanmış, aile hakkında koruma kararı alınmıştı. Saldırganlar daha sonra tahliye edilmişlerdi.

Saldırıdan sonra 12 Temmuz’da Rudaw’a konuşan baba Yaşar Dedeoğlu “Saldırırken biz ülkücüyüz sizi buradan süreceğiz, sizi burada yaşatmayacağızdı” demişti. Dedeoğlu, saldırı günü üzerlerinde bulunan kanlı elbiseleri sakladıklarını, mahkemeye bu elbiselerle gelip haklarını isteyeceklerini belirtmişti.