Kürt Diplomat Hebib: Barzani Kürtlerin gerçek talebini Washington’a iletti

Kürt Diplomat Hebib: Barzani Kürtlerin gerçek talebini Washington’a iletti

Kürt diplomat ve Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Dış İlişkiler Kahire Bürosu Üyesi Dr. Şırko Hebib, Ortadoğu’da çok önemli gelişmelerin yaşanacağını ve bu gelişmelerin Kürdistan’ı direk etkileyeceğini söyledi.

BasNews’e yaptığı açıklamada, Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani’nin Amerika temaslarını değerlendiren Hebib, ziyaret sırasında Kürdistan bağımsızlık referandumunun güdeme geldiğini ve bu konuyla ilgili birçok noktanın açıklığa kavuşturulduğunu belirtti.

Amerikalı yetkililere, artık Irak’la birlikte yürümenin mümkün olmadığının açıkça iletildiğini belirten Hebib, “Amerikalılara Kürtlerin gerçek talepleri açık bir şekilde iletildi. Bunlardan biride, federal sistemin denenmesine rağmen bunda başarılı olunmadığı ve bu şekilde artık Irakla birlikte devam etmenin mümkün olmadığı açık bir şekilde ifade edildi” dedi.

Kürtlerin barış, huzur ve güvenin teminatı olduğu gerçeğinin artık Amerikalılar tarafından da anlaşıldığını sözlerine ekleyen Hebib, “Barzani’nin ziyareti, Kürdistan’a olan Amerikan desteğini daha da artıracaktır” diyerek sözlerini bitirdi.