Kürt kadın politikacı Almanya'da ikinci kez parlamentoya hazırlanıyor

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinde yapılan yerel seçimlerde Yeşiller Partisi’nin Kürt adayı Bêrîvan Aymaz ikinci kez milletvekili olmaya hazırlanıyor.

Kürt kadın politikacı Almanya'da ikinci kez parlamentoya hazırlanıyor

Kuzey Ren-Vestfalya eyalet parlamentosunun Yeşiller üyesi Bêrîvan Aymaz, Almanya’da Kürt toplumunun önde gelen kadınlarını parlamentoya davet ediyor.

Alman kamuoyunda dürüst ve yetenekli bir politikacı olarak tanınan Berivan Aymaz, parlamentoda geçirdiği beş yılın ardından yeniden bir kampanya yürütüyor.

Aymaz, Parlamento kariyerinde, partisinin göçmen politikasından sorumluydu. Parlamentonun içişleri komisyonunda yer aldı. Konut ve kira sorunları ike göçmen sorunları çalışmalarının odak noktasıydı.

Giderek yükselen ve Federal Hükümet’te kilit bir oyuncu olan Yeşiller Partisi, Berivan Aymaz’a ve bölgedeki liderliğine güveniyor ki 15 Mayıs’taki seçimlerden sonra hükümete dahil olma şansına da daha yakınlar.

Aymaz, “Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck’in katılımıyla Yeşiller Partisi’nin artık daha iyi hazırlanmış olduğuna inanıyorum. Ve ikisinin de doğru politik tarza sahip olduğunu görüyorum. Rusya’nın Ukrayna’da yürüttüğü savaş nedeniyle de sürecin bizim için kolay olmayacağını ve bunun bazı sonuçları olacağını söylemek istiyorum” diye konuştu.