Kürt savaşçılar Rakka'dan sonra Deyrezzor'a da girdi

Kürt savaşçılar Rakka'dan sonra Deyrezzor'a da girdi

Krd News

27 gündür devam etmekte olan Rakka kuşatmasında Kürt güçler ilerlemelerini devam ettirerek ilk kez Deyrezzor bölgesine girdiler.

Kürt güçlerin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Rakka kentini kuşatmaya aldıktan sonra Rakka kırsalındaki operasyonlarına devam ediyor. Fırat Nehri'nin güney kıyısına yönelen SDG savaşçıları Rakka-Deyrezzor-Halep-Şam kentlerini birbirine bağlayan Suriye’nin en önemli yolu olan  otoyoluna paralel ilerlemelerini devam ettiriyor.

Haftasonu M4 otoyolu üzerindeki ilerlemesini devam ettiren Kürt güçler Hüseyniye, Kasrat Muhammed Ali ve Ratlah köyleri ile İttihad Üniversitesi alanlarını ele geçirdi. Bu alanların ele geçirilmesiyle Kürt Güçler ilk kez Deyrezzor bölgesine giriş yapmış oldular.

Fırat Nehri’nin güneyinde Deyrezzor bölgesine girmelerinin yanı sıra Kürt Güçler, kuşatma altına aldıkları Rakka’daki ilerlemelerini yavaş da olsa devam ettiriyorlar.

Rakka’nın merkezi durumundaki Eski Rakka kentinin çevresindeki Al-Hal Pazar bölgesini ele geçiren Kürt Güçleri, Rakka’nın doğusundaki hakimiyetlerini pekiştirdiler.

Kürt güçler son ilerlemeleri ile birlikte kentin %30’unu tamemen ele geçirmiş oldu.