Türkmenler tercihlerini açıkladı: Bağımsız Kürdistan

Türkmenler tercihlerini açıkladı: Bağımsız Kürdistan

25 Eylül’de yapılacak Kürdistan’ın Bağımsızlığı Referandumunda oy kullanacak olan Türkmenler, tercihlerinin Kürdistan’ın bağımsızlığından yana olacağını söylediler.

KDP.info’ya konuşan Türkmen Halk Partisi Başkanı İrfan Kerkuki, 2014 yılında IŞİD’in Türkmenlere yönelik saldırısında Irak Merkezi Hükümetinin Türkmenleri kaderlerine terk etmesinden dolayı referandumda tercihlerinin Kürdistan’ın bağımsızlığından yana olacağını açıkladı.

Irak merkezi hükümetini, Kerkük ve Türkmen halkının hiçbir sorunu ile ilgilenmemekle itham eden Türkmen Halk Partisi lideri İrfan Kerküki, 2014 yılında DAİŞ saldırıları geliştiğinde Irak ordusunun, Kerkük’te olduğunu ancak halkı savunmadığını kaydetti.

Irak Ordusu Kaçtı, Peşmergeler Yardımımıza Koştu

Irak ordusunun tutumuna karşın Kürdistan Peşmergelerinin Kerkük halkı ve Türkmenleri savunmak için kente koştuğunu belirten Türkmen Lider Kerkuki, ‘‘Kerkük’ün savunmasını yapmaya hazır değillerdi. Arapların uzun elbiselerini giyerek Bağdat’ta kaçtılar ve bizi İŞİD’in insafına terk ettiler. Türkmenler, Kürdistan’ın bir parçasıdır. Biz Kürdistan’ın bağımsızlık referandumuna katılmak istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.