Kürtçe öğretmeni, Kürtçe şehir ismi öğrettiği için hedef oldu

Diyarbakır'ın Silvan (Farqîn) ilçesinde Kürtçe öğretmenliği yapan Mizgin Yalçın, öğlencilere şehir isimlerini Kürtçe öğrettiği videosu üzerinden sosyal medyada hedef gösterildi. Mizgin öğretmen konu hakkında avukatlardan destek istedi.

Kürtçe öğretmeni, Kürtçe şehir ismi öğrettiği için hedef oldu
Foto:Rudaw

Diyarbakır'ın Silvan (Farqîn) ilçesi Malabadi köyündeki orta okulun tek Kürtçe öğretmeni olan Mizgin Yalçın ayrıca Batman’daki ayrıca evinin bir odasında da hazırladığı videolarla sosyal medya üzerinden Kürtçe dil dersleri veriyor.

“Kurdi Online” isimli sosyal medya hesabı üzerinden ders videolarını paylaşan Mizgin öğretmenin Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Hollanda, Azerbaycan ve Türkiye’den çevrimiçi ders alan çok sayıda öğrencisi var.

Mizgin öğretmen son olarak sosyal medya üzerinden öğrencilere şehir isimlerini Kürtçe anlattığı videosu, bazı kişiler tarafından izinsiz alınarak tekrar paylaşıldı ve hedef gösterildi.

Sosyal medyada Ceren Tunç isimli kullanıcı Mizgin öretmenin bu videosu ile Instagram hesabının fotoğrafını paylaşarak, “Az önce Instagram'da böyle bir videoya denk geldim? Şehirlerin Kürtçesini neden öğretme gereği duyar bir insan? Kaldı ki Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili TÜRKÇEDİR!” şeklinde paylaşım yaptı.

Bu paylaşımın alıntılayan bazı kullanıcıların da Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nü etiketleyerek Mizgin Yalçın’ı hedef haline getirdiği görüldü.

Avukatlara çağrı

Bu girişimlerin ardından sosyal medya hesabından avukatlara çağrıda bulunan Yalçın, “Benden izinsiz videomu twittera servis edenlerin profillerinin ekran resmini aldım. Hukuksuza bilmeden tanımadan haksız yere suçlayarak beni linç etmeye çalışmalarına izin vermeyeceğimden emin olabilirsiniz. Ben yıllardır öğretmenlik yaparım ve asla siyaset içerikli paylaşımlar yapmadım. Kürtçe konu neyse onu öğretirim. Atılan iftiralara küfürlere linçlere sessiz kalmayacağım. Avukat arkadaşlar lütfen bana mesaj atın gerekli hukuki sürecimizi başlatalım” dedi.

“Kurdî Online” hesabından yaklaşık 76 bin takipçisi olan Mizgin Yalçın, aynı zamanda sosyal medya üzerinden bu çalışması nedeniyle 2021 yılında “En İyi Youtuber Eğitmen” ödülü almıştı.

Kürtçe Öğretmeni Mizgin Yalçın