Kürtler Trump'ın vurulması hakkında ne düşünüyor?

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pensilvanya'da seçim mitingi sırasında silahlı saldırının hedefi oldu. Bu saldırı da diğer saldırılar gibi Kürtlerin dikkatini çekti.

Kürtler Trump'ın vurulması hakkında ne düşünüyor?

Akademisyen Dr. Ekrem Önen, bu saldırının kabul edilemez olduğunu ve tüm dünyayı etkileyeceğini söylüyor.

"Donald Trump'a yönelik saldırı sadece Amerika'yı ilgilendirmiyor, bu saldırı başta Kürtler olmak üzere tüm dünyayı ilgilendiriyor. O saldırının etkisi öncelikle Amerikan politikasında kendini gösterecek ve Kürtleri, NATO'yu ve tüm dünyayı etkileyecektir.

Önen, Amerika'da Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında büyük bir çatışmanın yaşandığını ve bunun devam ettiğini bildirdi.

"Trump'ın politikası Amerika'da uzun süredir tartışılıyor. Trump Ortadoğu'dan, özellikle de Rojava'dan çekilmek istiyor. Yine NATO'dan ayrılmak istiyor. Bu politika sadece Amerika'yı değil, dünyayı da ilgilendiriyor. Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasındaki mücadele giderek artıyor. Trump seçimi kazansa bile bu çatışmalar bitmeyecek."

Uluslararası İlişkiler Uzmanı ve Siyaset Bilimci Prof. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu da Trump'a yönelik saldırının derin devlet eliyle yapılabileceğine inanıyor.

"Bu basit bir saldırı değil ve köklü ABD tarafından yapıldı. Her ne kadar Amerika'nın bir iç meselesi gibi görünse de tüm dünyayı da ilgilendiriyor. Bundan önce altı Amerikan başkanına bu tür saldırılar olmuştu. Trump İsrail'den, Amerika'dan uzak. Ve anketlerde Biden'ın önünde yer alıyor. Ama görünen o ki Amerika onun liderliğini istemiyor."

Trump'a yönelik bu saldırılar Kürt ve Türk siyasetinde de yakından takip edildi.

Halkların Eşitliği ve Demokrat Parti (DEM Partisi) Milletvekili Sinan Çiftyürek ise ABD Başkan adayına yapılan bu saldırıyı kınadı.

"Bu tür saldırılar kabul edilemez. Ancak burada çok fazla karanlık niyet var ve bu saldırıyı Trump'ın başkan olmasını istemeyen kişiler yapmış olabilir. Şimdi Demokratlarla Cumhuriyetçiler arasında büyük bir rekabet var. Amerika uluslararası bir güçtür ve herhangi bir olay herkesi etkileyecektir." /Amerikanınsesi