Kuzey Kore: ABD uçak gemisini vurmaya hazırız

Kuzey Kore, Pazar günü iki Japon savaş gemisinin Pasifik'in batısında ABD deniz kuvvetlerine ortak tatbikat yapmak için katılması üzerine, askeri güçlerini göstermek için ABD savaş gemisini vurmaya hazır olduklarını söyledi.

Kuzey Kore: ABD uçak gemisini vurmaya hazırız

Kuzey Kore nükleer programının savunma amaçlı olduğunu ve ABD'nin herhangi bir saldırganlığına nükleer saldırıyla karşılık vereceği konusunda uyardı. Güney Kore ve Japonya'yı da yerle bir etmekle tehdit etti.

Japonya'nın donanma gücünü sergilemesi, Kuzey Kore'den gelebilecek bir nükleer ya da kimyasal saldırıdan endişe ettiğini gösteriyor.

Japonya'da iktidar partisinin bazı milletvekilleri Başbakan Şinzo Abe'ye, olası bir saldırısından önce Kuzey Kore'nin füzelerini etkisiz hale getirebilecek vurucu silahlar edinmesi çağrısında bulunuyorlar.

Japon donanması Asya'da Çin'den sonra gelen en tahrip edici donanma olarak biliniyor. Japon Deniz Savunma Kuvvetleri Bakanı, Samidare ve Ashigara adlı iki Japon savaş gemisi Cuma günü, ABD saldırı grubuyla tatbikat yapmak üzere Japonya'dan ayrıldığını açıkladı.