Kuzey Kore'den yeni bir deneme

ABD ve Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore'nin yeni bir 'balistik füze denemesi' gerçekleştirdiğini açıkladı. Reuters haber ajansı, ABD'li yetkililerin Kuzey Kore'nin füze denemesi yaptığını belirlediklerini, tür bir füze olduğunu araştırdıklarını belirtti.

Kuzey Kore'den yeni bir deneme

Güney Kore haber ajansı Yonhap, ülkedeki askeri yetkililere dayandırdığı haberinde Cumartesi günü yerel saatle 16.30 sularında atılan füzenin fırlatıldıktan saniyeler sonra başarısız olduğunu bildirdi.
Beyaz Saray, Kuzey Kore'nin füze denemesinden haberleri olduğunu ve ABD Başkanı Donald Trump'ın da konuyla ilgili bilgilendirildiğini duyurdu.
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, füze denemesinden saatler önce Kuzey Kore ile süren krize ilişkin Pyongyang hükümetine yönelik uluslararası yaklaşımın sertleştirilmesi çağrısı yapmıştı.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde konuşan Tillerson, Kuzey Kore'nin nükleer programı konusunda bir anlaşmaya varılamazsa, bunun yıkıcı sonuçları olabileceği uyarısında bulunmuştu.
ABD ordusu Pasifik Komutanlığı (PACOM) Sözcüsü Komutan Dave Benham, füzenin Kuzey Kore sınırlarını aşamadığını doğruladı.