KYB: Sorumluluk üstlenmeye hazırız

KYB: Sorumluluk üstlenmeye hazırız

Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunun yol haritasının belirlenmesi için 7 Haziran’da Kürdistan Başkanı Mesud Barzani başkanlığında Kürdistan Parlamentosunda temsil edilen tüm parti ve tarafların katılım ile gerçekleşen ve bağımsızlık referandumunun 25 Eylül’de gerçekleşme kararının alındığı toplantı ardındın Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) bir açıklama yaparak bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğunu açıkladı.

KYB Politbürosundan yapılan yazılı açıklamada KYB’nin Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunun gerçekleşmesi için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğu belirtildi.

KYB politbüro açıklamasında, bağımsızlık referandumunun hazırlık sürecinin daha verimli geçmesi için parlamentonun da aktifleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca KYB yönetiminden bir heyetin gelecek hafta Kürdistan Demokrat Parti (KDP) ile ikili bir toplantı gerçekleştireceği ve bu toplantıda KYB’nin referandumla ilgili projesini KDP’ye sunacağı da belirtildi.