Neçirvan Barzani'den Almanya'nın kararına ilişkin açıklama!

Başkan Neçirvan Barzani, Almanya’nın IŞİD’e karşı mücadele çerçevesinde Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde görev yapan askerlerinin görev süresini uzatmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Neçirvan Barzani'den Almanya'nın kararına ilişkin açıklama!

Almanya, IŞİD’E karşı mücadele çerçevesinde Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde görev yapan askerlerinin görev süresini 9 ay daha uzattı.

Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Berlin'de yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulunun Irak'taki Alman askerlerin görev süresinin 31 Ekim'e kadar uzatma kararı aldığını belirtti.

Kararda, asker sayısının maksimum 500 ile sınırlandırıldığı ifade edildi.

Konu hakkında Twitter hesabından bir açıklama yapan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, “Alman kabinesinin askeri birliklerini Irak'ta tutuma kararını memnuniyetle karşılıyor ve takdir ediyorum. Federal Meclis'in de aynı şekilde karar almasını umuyorum” dedi.

Barzai, “IŞİD hala uluslararası barış ve güvenlik için bir tehdittir. Teröre karşı koymak ve terörü ortadan kaldırmak için sürekli kolektif çaba gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Almanya Peşmergeye eğitim veriyor

Alman askerleri, Irak ordusu ile Peşmerge Güçlerine IŞİD’e karşı mücadele kapsamında eğitim desteği veriyor.

Bakanlar Kurulunun aldığı kararın cuma günü Federal Mecliste görüşülüp onaylanması bekleniyor.

9 ocak günü Erbil’e gelen Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile görüşmüş ardından Alman askerlerinin bulunduğu üssü ziyaret etmişti.

Burada basın mensuplarına konuşan Lambrecht, “IŞİD savaşı sadece bölgeyi etkileyen bri savaş değil, tüm dünyayı ve hepimizi etkiliyor” dedi.

Almanya’nın Peşmerge Güçleri’ne silah desteğinde bulunma kararı aldığında Meclis’te milletvekili olduğunu hatırlatan  Lambrecht, “Çünkü bu bölgede yaşanan gelişmeler Almanya’yı da etkiliyor. Açıkça değinmek gerekiyor ki savaş henüz bitmedi, IŞİD tehlikesi sona ermedi. Elbette başarı elde edildi, ancak nihai sonuç henüz alınamadı” diye konuştu.