Leyla Zana: Ne muhalefetten ne de iktidardan tarafız, biz üçüncü yoluz

Batman’da coşku ile karşılanan Kürt siyasetçi Leyla Zana, “Diyorlar ki Batman’ın kafası karışık. Hayır diyorum, hiç bir kuvvet Batman’ın kafasını karıştıramaz” dedi.

Leyla Zana: Ne muhalefetten ne de iktidardan tarafız, biz üçüncü yoluz

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) seçim çalışmaları kapsamında Batman’da ilçeleri gezen Kürt siyasetçi Leyla Zana, dün akşam kent merkezine geçti.

DEM Parti seçim lokali önündeki halk buluşmasına katılan Zana, burada “Batman seninle gurur duyuyor” sloganları ile karşılandı.

Burada toplanan kalabalığa hitap eden Zana, “Batman her gününüz böyle coşkulu olsun. Yüreğiniz her daim aydınlık olsun. Siz bizi onure ettiniz. Bizim de sizinle başımız dik” dedi.

Zana, Diyorlar ki Batman’ın kafası karışık. Hayır diyorum, hiç bir kuvvet Batman’ın kafasını karıştıramaz. Batman temiz bir mirasa sahiptir. Siz bu topraklarda ilk olarak Edip Solmaz’ı seçtiniz ve belediye başkanı yaptınız. Biz Vedat Aydın’ı unutmadık. Mehmet Sincar’ı, Habip Kılıc’ı, Sıddık Tan’ı, Metin Özdemir’i unutmadık” şeklinde konuştu.

Leyla Zana, “Batman çabuk çabuk kabul etmez ama edince de ayağını yere vurunca tüm dünya sarsılır. Buradan sesleniyoruz.  Kim Batman halkının kafasını karıştırmak istiyorsa nafile. Bu halk hiçbir zaman kirli oyunlara aldırış etmedi.  Tekrardan sizin direniş ruhunuzu selamlıyorum”  diye konuştu.

“Bir birimize saygılı ve sevgi dolu olalım” diyen Zana, “Hep bir birimizi destekleyelim. Biz ne iktidardan ne de muhalefetten tarafız. Biz üçüncü yoluz. Biz biziz biz” ifadelerini kullandı.