Lise öğrencisinin tutuklanmasına Kılıçdaroğlu tepki gösterdi

Atatürk'e hakaret eden bir lise öğrencisinin tutuklanmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun mesajında; “Sarayın göz boyama için yaptığı bu şema, 'düşmanlaştırma' politikasına katkı sağlayacak” dedi.

Lise öğrencisinin tutuklanmasına Kılıçdaroğlu tepki gösterdi

Kemal Kılıçdaroğlu, “Maharet böyle toplanır, böyle kandırılan, böyle beyni yıkanan bir çocuğu cezalandırmak mümkün değildir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 17 yaşındaki çocuğun çıkarıldığı mahkemece tutuklanmasının ardından X hesabından paylaşımda bulundu. “Sarayın göz boyaması için yaptığı bu şema, o çocuğun gelişiminden çalmaktan başka bir amaç yaramayacaktır. Sadece ve sadece Sarayın 'düşmanlaştırma' politikasına katkı sağlamak” ifadesini kullandı.

Kuveytli yazara da değindi

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımları şöyle:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'e yönelik hakaretler, Saray İktidarının yarattığı iklimin binaları. Bu çirkinliği kabul edemiyoruz. Ancak maharet böyle toplanır, böyle kandırılan, böyle beyni yıkanan bir çocuğu cezalandırmak değildir.

Sarayın göz boyaması için yaptığı bu şema, çocuğun gelişiminden çalmaktan başka bir amaç yaralamayacaktır. Sadece ve sadece Sarayın “düşmanlaştırma” politikasına katkı sağlar.

Mesela Kuveytli bir kişi, Atatürk'e yönelik haklarını sürdürüyor. Ve üstelik bu kişinin, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olduğu iddia edilmektedir. Öncelikle bu iddia, ilgili makamlarca sonuç olarak açıklığa kavuşturulmalıdır.

İddia doğru olsa da olmasa da Saray İktidarının para örneği vatandaşlık satma politikasının var olacağı yerdir. Türkiye Cumhuriyeti lütufla değil, kanla kurulmuştur. Ülkemizin vatandaşlığı da aynı Nispette değerlidir.

Üç-beş Dolar'a tamah verirseniz, böyle ahlaksız çalışanlara karşı eğilirsiniz. Bunu Saray İktidarı ona yediriyor olabilir, ancak bu durum Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmaz.”