Macron: 'DSG ve kahraman Kürt savaşçılarla IŞİD'i yenilgiye uğrattık'

Fransa’da bir öğretmenin radikal İslamcı bir saldırı sonucunda başı kesilerek öldürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa lideri Macron arasında başlayan “İslam düşmanlığı” tartışması devam ediyor.

Macron: 'DSG ve kahraman Kürt savaşçılarla IŞİD'i yenilgiye uğrattık'

Geçtiğimiz günlerde Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobane’den Fransa lideri Macron’a “Müslümanları İslam Devleti'nden korumaya yardım ettiğine” dair gelen destek açıklamasının ardından, şimdi de Macron’dan DSG’ye övgü geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’nin Suriye’ye düşmanca saldırdığını söyledi ve “Uluslararası koalisyon ile birlikte aynı çatı altında olduğumuz dönemde DSG ve kahraman Kürt halkını temsil eden savaşçılar ile birlikte IŞİD’i yenilgiye uğrattık” dedi.

Macron, Türkiye ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa Birliği (AB) ve Fransa’ya saygı göstermesi gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin NATO müttefiklerine karşı düşmanca faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Macron, “Umut ediyorum ki barış içerisinde sorunları çözeriz. Türkiye, Fransa ve Avrupa Birliği’nin aldığı kararlara saygı duymalı ve yalan söylememeli” diye konuştu.

DSG Genel Komutanı Mazlum Kobane de geçtiğimiz günlerde “Macron, örgütün yenilmesinde ve insani değerlerin korunmasında önemli bir rol oynadı” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın IŞİD’i desteklediğini belirten Kobane, şunları söylemişti:

“İslam Devleti'ni destekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine hakaret ederek Müslümanların görüşlerini ve İslam dünyasının çıkarlarını ifade etmiyor, daha çok Müslüman dinini kişisel çıkarları için kullanıyor.”

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz