Mahkeme Selahattin Demirtaş kararı için ara verdi

Mahkeme Selahattin Demirtaş kararı için ara verdi

HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olarak yargılandığı ana davanın duruşması sona erdi. Mahkeme, Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma tarihini 2-3 Eylül 2019 olarak belirledi.

HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olarak yargılandığı ana davanın duruşması, ikinci gününde Ankara Sincan Hapishane Kampüsü’nde yapıldı. 

Duruşmaya SEGBİS yoluyla bağlanan Demirtaş, konuşmasını “Adalet şu saatten itibaren, tahliye kararı vermeniz halinde bile katledilmiştir. Bunu bilin. Dışarıda tecavüzcüler, talancılar, soyguncular yargılanıp dolaşırken, ben hücrede kendimi daha onurlu, daha haysiyetli hissediyorum. Söyleyeceklerim budur” sözleriyle sonlandırırken, “Selahattin Demirtaş, ‘sizden tahliye talep ediyorum’ cümlesini kurarsa şerefsizdir!” ifadesini kullandı. 

Demirtaş “Dosyamın son gününe kadar, tutuklu da olsam tutuksuz da olsam geleceğim, sanık kürsüsünde, temsil ettiğim iradenin onurunu koruyacağım. Gerisi sizin bileceğiniz iştir. Neden? Dosya Yargıtaya gitsin diye. Çünkü onasa tahliye edemeyecek. Siz gidin, onları tahliye edin. Selahattin Demirtaş, “sizden tahliye talep ediyorum” cümlesini kurarsa şerefsizdir!” dedi.