Mazlum Abdi: Bölgemizin ABD ile İran’ın savaş alanı haline gelmesini istemiyoruz

Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanı Mazlum Abdi, DSG’nin kontrol ettiği bölgelerin Amerika ile İran ve bağlı milisler arasında yaşanacak olası bir savaşta çatışma alanı haline gelmesini istemediklerini belirtti.

Mazlum Abdi: Bölgemizin ABD ile İran’ın savaş alanı haline gelmesini istemiyoruz
DSG’nin kontrol ettiği bölgelerin Amerika ile İran ve bağlı milisler arasında yaşanacak olası bir savaşta çatışma alanı haline gelmesini istemediklerini belirten Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, İran destekli milislerin DSG güçlerine yönelik saldırılarda bulunmaya başladıklarını kaydetti.
 
Al Monitör’den gazeteci Amberin Zaman’a konuşan Abdi;  uluslararası toplumun gündemdeki İsrail- Hamas çatışmasıyla ilgili olarak ise hem Hamas’ın saldırısını hem de İsrail’in Filistinli sivillere yönelik saldırılarını ‘kabul edilemez’ bulduklarını belirtti. Kobani, “Filistin ve Kürt sorunu çatışmayla değil diyalog yoluyla çözülmelidir” dedi.
 
Kobani, “İsrail şu anda Gazze’de Hamas’ı ‘ortadan kaldırmaya’ kararlı olduğunu söyleyerek tüm askeri gücünü kullanıyor. Kürtler de benzer şekilde; varlığımızı yok etmeye kararlı güçlerin saldırısı altında bulunuyor. Türkiye sürekli olarak bize saldırılar yapıyor.  Ancak ne Filistinliler ne de Kürtler ortadan kaybolmayacaklar ve mücadeleden vazgeçmeyecekler” ifadelerini kullandı.