Mazlum Abdi'den, Türkiye'nin Rojava’ya yönelik hava saldırılarına ilişkin açıklama

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, TSK’nın Rojava’ya yönelik hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Abdi, Ankara hükümetini iç sorunlarını ihraç ettiğini ve Rojava'nın alt yapılarını bombalayarak 'savaş suçu' işlediğini söyledi.

Mazlum Abdi'den, Türkiye'nin Rojava’ya yönelik hava saldırılarına ilişkin açıklama

DSG Genel Komutanı Türkiye'nin 'haksız politikalarında' ısrar ettiğini savundu. 

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait savaş uçakları, Kürdistan Bölgesi’nde PKK ile yaşanan 2 günlük çatışmalarda 12 askerin öldürülmesi ardından Rojava ve Kürdistan Bölgesi sınırlarını bombaladı.

MSB’den yapılan açıklamada mağara, sığınak, barınak, petrol tesisi gibi yerlerin de olduğu 29 hedefin vurulduğu belirtilirken, Rojava kaynakları Derik ve Tirbespiye kentlerindeki elektrik santrali ile petrol rafinelerinin bombalandığını duyurdu.

Rojava'ya yönelik hava harekatına ilişkin Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi X hesabından bir açıklama yaptı.

"Türkiye savaş suçu işliyor"

Abdi bir yıl içerisinde üçüncü kez Rojava’nın alt yapı ve sivillerin geçim kaynaklarını hedef alan Türkiye’nin ‘savaş suçu’ işlediğini söyledi.

DSG Genel Komutanı, Ankara’nın kendi iç sorunlarını ihraç ettiğini ve ‘haksız politikalarında’ ısrar ettiğini savundu.

Mazlum Abdi’nin açıklaması şu şekilde:

“Kuzeydoğu Suriye'de bir yılda üçüncü kez altyapı ve sivillerin geçim kaynaklarının sık sık hedef alınması, Türk devletinin halkımızı ve bölgenin istikrarını hedef almak amacıyla yürüttüğü savaş suçu olarak görülen bir açlık ve işgal politikasıdır.

Bölge halkının kendilerine huzur ve güven getirecek yeni bir yılı karşılamaya hazırlandığı bir dönemde, müttefiklerimizle istikrarı sağlamak için sürdürdüğümüz çabalara rağmen Ankara, haksız saldırgan politikalarında ısrar ediyor ve iç sorunlarını ihraç ediyor.”