Liderlerden Noel Bayramı vesilesiyle mesajı

Kürdistan Bölgesi liderleri Hz. İsa'nın doğumunun kutlandığı Noel Bayramı vesilesiyle birer kutlama mesajı yayımladı. Liderler, mesajlarında Kürdistan etnik ve dini toplulukların bir arada, hoşgörü içerisinde yaşama kültürünün korunmasına vurgu yaptı.

Liderlerden Noel Bayramı vesilesiyle mesajı

Birkaç gün sonra dünya 2023'e veda edecek ve 2024 yılına merhaba diyecek. Yaklaşık 2,14 milyar Batılı Hristiyan ve bazı Doğu Hristiyanlar 25 Aralık'ı Hz. İsa'nın doğum günü, yani Noel Bayramı olarak kutluyor.

Kürdistan Bölgesi’ndeki Hristiyanlar da bugün kiliselerde düzenlenen ayinlerle Noel’i kutlamaya başladı. Gün vesilesiyle Kürdistan Bölgesi liderleri kutlama mesajları yayımladı. Mesajlarda Kürdistan’daki bileşenler arası ortak yaşam, hoşgörü kültürünün sürdürülmesi ve etnik toplulukların haklarının korunmasına olan bağlılığa vurgu yapıldı.

Başkan Mesud Barzani yayımladığı mesajda “Yeni yıl ve Hz. İsa Mesih'in (a.s.) doğum günü vesilesiyle, Kürdistan'da, Irak'ta ve dünyadaki Hristiyan kardeşlerimizi en içten duygularımla kutluyor, onlara mutluluk ve refah diliyorum” dedi.

“Bir arada yaşama ve kardeşlik kültürüne olan bağlılığımızı yineliyoruz”

 Başkan Barzani mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bu vesileyle Kürdistan halkları arasında bir arada yaşama ve kardeşlik kültürüne olan bağlılığımızı bir kez daha teyit ederken, Hristiyan kardeşlerimizin tüm bayram ve kutlamalarını barış ile birlik içerisinde kutlamalarını temenni ediyorum.”

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani yayımladığı mesajda Hristiyan aleminin Noel’ini kutlayarak Kürdistan halkının bir arada yaşama, hoşgörü ve karşılıklı kabul kültürüne ve yüksek değerlerine vurgu yaptı.

“Kürdistan halkı tüm bileşenleriyle özgür bir yaşam uğruna büyük bedeller verdi”

Neçirvan Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Hz. İsa’nın (A.S) doğum günü vesilesiyle Kürdistan'daki, Irak'taki ve dünyadaki tüm Hristiyanların Noel Bayramını kutlar, mutlu, huzur dolu ve iyi bir bayram geçirmelerini diliyorum.

Bu vesileyle, Kürdistan halkının bir arada yaşama, hoşgörü, karşılıklı kabul kültürünü ve yüksek değerlerini vurguluyoruz. Hristiyan vatandaşlara, tüm dini ve etnik topluluklara, her zaman olduğu gibi bugün de Kürdistan'ın hepimizin ülkesi olduğu konusunda müsterih olmalarını söylüyoruz.”

Başkan Neçirvan Barzani mesajının devamında Kürdistan halkının tüm bileşenleriyle özgür bir yaşam uğruna büyük bedeller verdiğini ve birlikte mücadele ettiklerinin ve acı çektiklerinin altını çizerek, “Zorlukları, krizleri hep birlikte aşarak gelecek nesillere daha iyi bir yaşam sunmak için milletimize ve ülkeye hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

“Tüm bileşenlerin haklarını koruma konusundaki kararlılığımızı yineliyoruz”

Başbakan Mesrur Barzani ise yayımladığı mesajda dünya, Irak ve Kürdistan’daki tüm Hristiyan aleminin Noel’ini kutlayarak bayramlarını mutluluk ve huzur içerisinde geçirmelerini temenni etti.

Başbakan mesajının devamında şunları dile getirdi:

“Bu vesileyle, Kürdistan Bölgesi'nin barış içinde bir arada yaşama kültürünü teşvik etme ve tüm bileşenlerin haklarını koruma konusundaki kararlılığını yineliyoruz. Bayramınız kutlu olsun ve her zaman neşe içinde yaşayın.”